Bereiding

  • Kook 100 gram volkoren penne pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  • Kook 1 ei in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.
  • Breng ondertussen een pan water aan de kook. Verdeel 125 gram broccoli in kleine roosjes, snijd de stelen in plakjes en kook 3 min. Giet de broccoli af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Snijd een kwart rode ui in flinterdunne ringen.  
  • Laat 40 gram tonijn in blik op water uitlekken en meng in een ruime kom met 2 theelepels mayonaise en 1 theelepel kappertjesvocht tot een dikke saus. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
  • Meng met de pasta, kappertjes, broccoli en de helft van de ui. Schep op een schaal en verdeel het ei en de rest van de ui erover.