Een heerlijke soep als lunch of voor het avondeten met een paar stukjes stokbrood of een salade.

 Bereiding

  • Leg bakpapier op een bakplaat en laat de oven voorverwarmen op 200graden.
  • Snij 10 tomaten door midden en leg ze met de opgesneden kant naar boven toe op de bakplaat. Snij 3 rode paprika’s in stukken en haal de zaadjes eruit. Plaats ze met de opengesneden kant naar beneden op de bakplaat.
  • Besprenkel de tomaten met 1 eetlepel olijfolie.
  • Plaats de bakplaat voor 20 minuten in de oven.
  • Fruit 1 ui en 2 teentjes fijngesneden in een pan met een heel klein beetje olijfolie. Doe daarna de tomaten en paprika vanuit de oven in de pan. Doe hierbij 500ml water en een half groentenbouillonblokje.
  • Laat dit even sudderen en pureer het daarna met de staafmixer.
  • Zet deze niet op hoge snelheid i.v.m. het spetteren.
  • Voeg aan het einde nog wat fijngesneden verse peterselie toe. Of laat nog kort wat gedroogde peterselie meekoken.