Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pel een rode ui en snijd een halve ui in halve ringen. Snijd een teentje knoflook fijn. 
  • Was een halve courgette en snijd in plakjes. Was 6 cherrytomaten en snijd doormidden.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de knoflook met de ui en een halve theelepel gemalen komijnzaad voor ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de plakjes courgette toe en bak nog 2 minuten. Verdeel de groenten vervolgens over een (ronde)
    ovenschaal.
  • Klop 2 eieren los in een kom met een snufje peper en eventueel zout. Verkruimel 50 gram feta erboven en roer door.
  • Schenk het eimengsel over de groente en verdeel de cherrytomaten eroverheen.
  • Bak de frittata in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven gaar. Leg de laatste 5 minuten een half
    naanbrood ernaast.
  • Meng ondertussen 50 gram magere Griekse yoghurt met de rest van de knoflook en een theelepel gedroogde peterselie. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
  • Schep de frittata op een bord en serveer met het naanbrood en yoghurtdip.