Bereiding
- Snipper een rode ui fijn.
- Snijd 2 teentjes knoflook fijn.
- Snijd 3 paprika’s in blokjes.
- Snijd 6 pruim trostomaten in blokjes.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de rode ui. Voeg de paprikablokjes en knoflook toe. Bak deze 1 minuut mee.
- Roer de tomatenblokjes erdoor en bak een paar minuten mee.
- Voeg 400 gram zwarte bonen uit blik (eerst afspoelen) toe. Doe hierbij 2 theelepels mexicaanse tacokruiden van euroma toe. Voeg 50 ml water toe.
- Leg de deksel op de pan en stoof de bonenschotel in 15min. gaar.
- Snijd het vruchtvlees van 1 avocado in blokjes.
- Verdeel de chili sin carne over 4 kommen en verdeel hierover de avocadoblokjes.
Tip:
- Garneer met mais en een klein beetje zure room.