Bereiding

  • Kook 75 gram zilvervliesrijst volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Meng in een kom een eetlepel sojasaus met een theelepel gembersiroop,  een theelepel honing en een halve theelepel sesamzaad. Schep de runderreepjes erdoorheen en laat even marineren.
  • Hak een teentje knoflook fijn en snijd een bosui in ringen.
  • Was een halve rode peper en snijd in kleine stukjes.
  • Dop 100 gram sperziebonen, halveer ze en snijd 100 gram broccoli in roosjes.
  • Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar, kook de laatste 4 minuten de broccoli mee. Giet af in een
    vergiet en spoel af onder koud stromend water
  • Verwarm een halve eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan, schep het vlees uit de marinade en
    roerbak een paar minuten. (let op dit moet kort anders zijn de runderreepjes taai)
  • Voeg de knoflook en rode peper toe en breng verder op smaak met peper en zout. Schep het vlees daarna
    uit de pan en zet even opzij.
  • Verwarm een halve eetlepel olijfolie in de pan en roerbak de bosui. Voeg daarna de broccoli en sperziebonen toe, giet de resterende marinade eroverheen en roerbak een paar minuten op hoog vuur.
  • Voeg de runderreepjes toe en verwarm nog even mee.
  • Serveer samen met de rijst en eet smakelijk!