Bereiding
- Kook in totaal 75 gram bulgur & quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Spoel 80 gram voorgekookte linzen af in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Was 50 gram groene aspergetips en 4 cherrytomaatjes.
- Meng in een kom een halve eetlepel olijfolie met een snufje peper en zout en schep de aspergetips en cherrytomaten erdoorheen.
- Verhit een grillpan en grill de groenten 4 minuten. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en houd warm op
een bord onder aluminiumfolie. - Leg 80 gram zalmfilet in de grillpan en grill 4 minuten, bestrooi met peper en zout.
- Meng in een kom een eetlepel magere Griekse yoghurt met een theelepel citroensap en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de linzen samen met de rest van de olijfolie toe aan de bulgur & quinoa en schep om.
- Snijd de zalmfilet in stukken en serveer samen met de gegrilde groenten bij het linzen en bulgur &
quinoamengsel en garneer met de yoghurt dressing.