Curry met bloemkool, tempeh en spinazie
door Kim | jun 5, 2020 | Recepten |
- Snijd 200 gram bloemkool in roosjes en kook in 5 minuten beetgaar.
- Pel en snipper een halve ui en snijd 100 gam tempeh in blokjes.
- Spoel 100 gram kikkererwten (uit blik/glas) af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Verhit een halve eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg 1 eetlepel korma currypasta toe, schep even om, schenk 75 gram kokosmelk erbij en breng zachtjes aan de kook.
- Voeg de kikkererwten toe en schep 100 gram spinazie in porties erdoorheen, tot deze is geslonken.
- Verhit een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de tempehblokjes in ongeveer 5 minuten krokant.
- Schep ondertussen de bloemkoolroosjes door de curry, voeg de tempehblokjes toe en warm het geheel
goed door. Breng op smaak met een snufje zout.
- Schep de curry op een bord, eet smakelijk