Heerlijk om ’s avonds te eten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bakplaat van de oven met bakpapier.
  • Spoel de 100 gram kikkererwten uit blik/glas in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken.
  • Was de 5 cherrytomaten en snijd doormidden.
  • Verdeel de kikkererwten en tomaten over de bakplaat, bestrooi met een snufje peper en zout en rooster voor 15 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen 50 gram quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg hier 1 theelepel ras el hanout aan toe en laat de kruiden meekoken.
  • Dop de 175 sperziebonen en kook in 8 tot 10 minuten beetgaar.
  • Pel een halve rode ui en snijd in halve ringen.
  • Schep de quinoa op een bord en verdeel hier de kikkererwten, tomaten, sperziebonen en rode ui overheen.
  • Besprenkel met een halve theelepel citroensap en garneer met een klein handje ongezouten cashewnoten.