Heerlijk om ’s avonds te eten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bakplaat van de oven met bakpapier.
- Spoel de 100 gram kikkererwten uit blik/glas in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Was de 5 cherrytomaten en snijd doormidden.
- Verdeel de kikkererwten en tomaten over de bakplaat, bestrooi met een snufje peper en zout en rooster voor 15 minuten in de oven.
- Kook ondertussen 50 gram quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg hier 1 theelepel ras el hanout aan toe en laat de kruiden meekoken.
- Dop de 175 sperziebonen en kook in 8 tot 10 minuten beetgaar.
- Pel een halve rode ui en snijd in halve ringen.
- Schep de quinoa op een bord en verdeel hier de kikkererwten, tomaten, sperziebonen en rode ui overheen.
- Besprenkel met een halve theelepel citroensap en garneer met een klein handje ongezouten cashewnoten.