Pel een halve sjalot en snijd in halve ringen. Hak 2 takjes peterselie fijn.
Verhit een halve eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot kort aan. Voeg de bloemkool toe en roerbak 2 minuten mee.
Schenk 100 ml water erbij, verkruimel een kwart van een groetje bouillonblokje minder zout erboven en voeg 1 theelepel gedroogde oregano toe. Laat ongeveer 8 minuten met de deksel op de pan gaar smoren. Laat de laatste 2 minuten de tomaatjes mee smoren.
Kook ondertussen 200 gram krieltjes in 8 minuten gaar, giet af en schep de peterselie erdoorheen.
Verhit een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak 150 gram rundertartaar op hoog vuur in 1 minuut aan elke kant bruin. Zet het vuur laag en bak nog ongeveer 4 minuten. Bestrooi na het bakken met een snufje peper en zout.