Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier en vet waar nodig verder in.
- Snijd 150 wortel in kleine stukken en blend ze daarna fijn.
- Voeg hierbij 2 bananen in stukken bij en blend verder.
- Week 3 dadels en voeg deze in de blender en blend fijn.
- Voeg hierbij 100 ml amandelmelk en 3 eieren en blend deze samen
- Meng in een andere kom 100 gram amandelmeel samen met 150 gram havermeel met 10 gram bakpoeder en 2 theelepels kaneel.
- Voeg de ingrediënten samen en meng deze goed door.
- Verdeel het mengsel in het cakeblik en bak de cake goed gaar in 35-40 minuten.
- Tip: controleer met een prikker of de cake gaar is. Blijft de prikker schoon dan is de cake goed.
- Laat de cake afkoelen.
- De cake smaakt ook lekker met yoghurt, blauwe bessen en wat walnoten.
PS: Ben jij geïnteresseerd in meer waardevolle tips en trucs voor een blijvend gezonde en gelukkige levensstijl? Wil je je beter voelen, gezonder leven, je ideale gewicht bereiken en meer balans ervaren? Ontdek dan mijn gratis e-book: 85 snelle & gezonde recepten voor drukke moeders. Klik hier voor meer info