Je bent vrij. De kids zijn naar school en je man is op het werk. Je huishouden is gedaan en je neemt een bakje koffie/thee. Je vindt dat je goed je best hebt gedaan en wel iets lekkers verdient. En er is niemand thuis dus niemand die commentaar kan geven op die 2e koek. Toch blijft er wat knagen, het voelt alsof je stiekem aan het eten bent maar toch besluit je om in de kast te kijken of er nog iets lekkers is. Achteraf baal je enorm van dit gevoel. Je wilt enorm graag stoppen met snaaien maar weet niet hoe. 

 

1.  Om af te vallen is een negatief energiebalans nodig.

Maar wanneer je veel te weinig energie binnen krijgt kan je bloedsuikerspiegel veel te laag zijn. Hierdoor blijft je lichaam aangeven dat het energie nodig heeft. Er moet dus een negatief verschil zijn maar ook weer niet te groot.

 

2. Stel jezelf de volgende vragen

  • Hoe voel ik me nu?
  • Hoe wil ik me voelen?
  • Helpt deze snack me hierbij?

Is dit een ja, dan lekker Genieten! Nee? Ga dan na wat jou op dat moment wel kan helpen

 

3. Zorg voor een goede nachtrust.

Je slaapkwaliteit en kwantiteit hebben invloed op je hormoonhuishouding. Door slaaptekort maak je minder van het hormoon leptine en meer van het hormoon ghreline aan. Leptine zorgt voor het signaal: Ik zit vol. Ghreline zorgt voor het signaal: ik heb honger.  Oftewel ik zit vol wordt minder en het signaal ik heb honger wordt sterkter. 

Je bent minder sterk om weerstand te bieden aan snacks zoals koek,  chocolade of chips.

 

Meer weten over het stoppen met snaaien volg dan het gratis webinar Nooit meer snaaien!