Je wéét dat gezond eten goed voor je is. Ik deel regelmatig tips en tricks voor meer energie, en ik krijg veel reacties van moeders zoals jij. In deze blog geef ik je 7 slimme tips voor snel, simpel en gezond eten! Zo wordt beter voor jezelf zorgen een gewoonte. 

Snel, simpel en gezond eten, hoe doe je dat?

 De verleiding om naar lekkers te grijpen als je moe bent, is groot. Maar zeg nou zelf, krijg je er ook energie van? Of ontstaat er een strijd met eten? Ontdek hoe simpel het is om gezond te eten en minder vaak naar snacks te grijpen.

De voordelen van gezond eten

Veel reacties komen binnen als ik moeders coach. Ze merken direct verschil in energie, humeur, en vinden het eten heerlijk. Hier zijn enkele reacties van moeders die aan de slag gingen met mijn gezonde recepten:

  • “Het voelt niet als dieet en kan echt genieten van mijn eten.” – Mariet
  • “Kim stimuleerde mij en ik kreeg goede tips. ” – Melissa
  • “ En dat er niks verkeerd is, als je een keer een feestje hebt of uit eten gaat.” – Marion

Ook jij kan snel, simpel en gezond eten

Heb je weinig tijd om te koken, houd je niet van groenten, of heb je moeilijke eters thuis? Ontdek 7 slimme tips om stap voor stap gezonder te gaan eten. Omdat ik begrijp dat je niet in één keer switcht, deel ik hieronder 7 slimme tips, die het makkelijk maken om snel, simpel en gezond te eten.

Maak gezond eten een gewoonte

Wil je duurzame verandering? Maak gezond eten een gewoonte. Hier zijn 7 slimme tips om gezond eten een vast onderdeel van je routine te maken:

  1. Bereid je smoothies voor Gebruik diepvriesfruit voor snelle en gezonde smoothies. Vries fruit en groente in zakjes of bakjes in voor een makkelijke mix.
  2. Koop voorgesneden groenten Diepvriesgroenten behouden hun vitamines en zijn tijdbesparend. Kies ook voor voorgesneden groenten uit het koelvak.
  3. Kook dubbele porties Maak dubbele porties van gerechten zoals pastasaus. Vries de helft in voor een snelle maaltijd op drukke dagen.
  4. Maak een weekmenu Scheelt tijd, geld en gedoe. Bepaal vooraf wat je eet en maak het voor jezelf makkelijker. Vind je een week te lang, begin dan eens met 4 dagen vooruit te plannen. 
  5. Bestel je boodschappen online Voorkom impulsaankopen en behoud overzicht door online boodschappen te doen. Tijdbesparend en overzichtelijk.
  6. Vul je koelkast met gezonde snacks Heb altijd gezonde snacks bij de hand door bakjes met rauwkost en fruit in de koelkast te zetten.
  7. Mealpreppen Vooruit koken is slim. Bereid bijvoorbeeld tijdens het avondeten je ontbijt en lunch voor de volgende dag voor.

Nu ben ik benieuwd: welke van deze tips ga jij uitproberen?

Kan je wel wat inspiratie gebruiken om gezond en lekker te koken? Start met Gezond Genieten 4 weken voor slechts 15 euro. Ook vind je hier drukke en ambitieuze moeders zoals jij, die graag lekker in hun vel willen zitten.