De zomer is aangebroken, maar jij voelt je niet op je gemak in je zomerkleding. Terwijl je wacht op het schoolplein, merk je dat andere moeders er zelfverzekerd uitzien. Je wilt niet naar de winkel voor een grotere maat. Je houdt van je kleding van vorig jaar, maar het zit gewoon niet meer lekker. Je bent gefrustreerd.

 

Hier zijn 5 eenvoudige tips om jou te helpen. Zodat jij zelfverzekerd op het schoolplein staat, comfortabel in je kleding.

1. Minder koolhydraten Laat koekjes en snoepjes vaker links liggen. Kies in plaats daarvan voor fruit, groente of ongezouten nootjes als tussendoortje. Vervang producten door volkoren opties zoals brood, pasta en rijst.

2. Groenten bij de lunch Je hoeft niet alleen ‘s avonds veel groenten te eten om aan je dagelijkse hoeveelheid van 400-500 gram te komen. Verdeel je porties groenten over de dag. Voeg wat groenten toe aan je lunch, maak een gezonde boterham met sla, komkommer en tomaat, of geniet van een kom soep.

3. Lees de ingrediëntenlijst Vertrouw niet alleen op de voorkant van de verpakking. De voedingswaarde staat niet altijd duidelijk vermeld. Hoe minder ingrediënten, hoe beter. Leer etiketten lezen voor meer inzicht.

4. Minder alcohol Drink je graag een wijntje in de zon? Neem er dan ook een glas water bij. Alcoholische dranken bevatten veel calorieën. Hydrateer jezelf met water, vooral op warme dagen.

5. Zelf koken Koken geeft jou de controle over de ingrediënten in je maaltijden. Vermijd kant-en-klare producten vol suiker en zout. Kook zelf en ontdek heerlijke en gezonde recepten.

Wil je meer controle over je eetpatroon? Overweeg mijn programma Gezond Genieten. Een programma van 3 maanden waarbij ik je begeleid met maat gemaakte menu’s, advies en ondersteuning. Je hebt altijd iemand om op terug te vallen en ontvangt waardevolle tips in de voedingsapp.