Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak 200 gram spruiten schoon en spoel samen met 150 gram krieltjes af.
- Pel een rode ui en snijd een halve ui in halve ringen. Halveer de spruitjes en krieltjes.
- Doe 200 gram koelverse pompoenblokjes, spruitjes, ui en krieltjes in een grote kom en schep om met een eetlepel olijfolie, snufje peper en zout.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel hier de groente overheen en zet voor 20 minuten in de oven.
- Meng ondertussen een halve eetlepel mayonaise met een eetlepel magere Griekse yoghurt en breng op smaak meteen theelepel gedroogde peterselie en een snufje peper, zout.
- Leg na 20 minuten 125 gram vegetarische balletjes op de bakplaat en bak nog 8 tot 10 minuten.
- Schep de groente met de vegetarische balletjes op een bord en serveer met de yoghurt dressing.