Bereiding

  • Was 75 gram aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Doe de aardbeien in een kom en meng met 1 eetlepel balsamicoazijn, een halve eetlepelhoning en een snufje peper en laat staan zodat de dressing goed kan intrekken.
  • Schil 250 gram asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en snijd ongeveer 3 cm van de onderkant.
  • Kook de asperges 5 minuten. Zet het vuur uit en laat met de deksel op de pan 10 minuten nagaren. Giet af,
    laat uitlekken en snijd de asperges vervolgens 3 stukken.
  • Snijd 100 gram halloumi (kaas) in plakken. Verhit een grill- of koekenpan en bak de halloumi ongeveer 2 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Verdeel 75 gram rucola slamelange over een bord en besprenkel met de olijfolie. Schep de aardbeien door de salade heen en houd wat dressing apart.
  • Leg hierop de asperges, halloumi en garneer met 15 gram walnoten en eventueel nog wat overgebleven dressing van de aardbeien.