Was 75 gram aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Doe de aardbeien in een kom en meng met 1 eetlepel balsamicoazijn, een halve eetlepelhoning en een snufje peper en laat staan zodat de dressing goed kan intrekken.
Schil 250 gram asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en snijd ongeveer 3 cm van de onderkant.
Kook de asperges 5 minuten. Zet het vuur uit en laat met de deksel op de pan 10 minuten nagaren. Giet af, laat uitlekken en snijd de asperges vervolgens 3 stukken.
Snijd 100 gram halloumi (kaas) in plakken. Verhit een grill- of koekenpan en bak de halloumi ongeveer 2 minuten aan beide kanten goudbruin.
Verdeel 75 gram rucola slamelange over een bord en besprenkel met de olijfolie. Schep de aardbeien door de salade heen en houd wat dressing apart.
Leg hierop de asperges, halloumi en garneer met 15 gram walnoten en eventueel nog wat overgebleven dressing van de aardbeien.