Eindelijk is het zomer en kan de bbq weer wat vaker aan. Maar nu je wilt afvallen vind je dit best lastig te combineren. Want wat is er nou gezelliger dan met zijn allen genieten van een heerlijke bbq? Je wilt geen last zijn en en mee kunnen doen. In deze blog deel ik mijn 8 tips met je zodat jij ook heerlijk kunt bbq’en. 

1. Kies voor minder stokbrood vooraf

Toch zonde om jezelf van te voren vol te proppen met stokbrood zodat je minder ruimte overhoud voor al die heerlijke gerechten die nog komen gaan. Echt trek? Neem van te voren wat yoghurt met fruit of kies voor 1 of 2 stokbroodjes maar laat het daarbij. Geniet de rest van de bbq van het heerlijk bereide vlees/vis/groente en salades.

2. Wissel met drinken

Tijdens een bbq zit je al snel langer aan tafel dan tijdens het normale avondeten. Wissel je drankjes met alcohol af met water. Zo krijg je een stuk minder calorieën binnen. 

3. Maak een heerlijke simpele salade

Skip de huzarensalades en ga voor een heerlijk simpele maar verse salade.  Kies bijvoorbeeld een salade uit een van mijn recepten: Witlofsalade met avocado en aardbeien, gerookte zalm met buffelmozzarella en bosbessen, spinaziesalade met avocado, bramen en geitenkaas, salade met kip, brie en cashewnoten, garnalensalade met gele paprika en taugé, spinaziesalade met gekookte kip, appel en walnoten, Italiaanse salade met tomaat en mozzarella, 

4. Kies voor mager vlees.

Marineer zelf voor de bbq eens magere vleessoorten of gevogelte, zoals varkensfricandeau, varkenshaas, biefstuk, entrecôte, runderlapjes, kipfilet, kalkoenfilet. Wanneer je zelf marineert, zul je ook minder sauzen gebruiken met het op eten van het gerecht. 

5. Ga voor vis

Maak een lekker vispakketje van zalm, witvis of tonijn. 

6. Groenten op de bbq? Jazeker!

Denk eens aan een (voorgekookte) maiskolf, heerlijk met wat peper en zout. Of rijg wat groentes zoals paprika, champignons, ui, courgette en aubergine aan een spies. Eventueel kun je deze bestrooien met wat Italiaanse kruiden. 

7. Ga je bij iemand anders bbq’en? Neem wat mee

Durf je niet goed te zeggen dat je wilt afvallen en niet alles mee wilt eten tijdens een bbq bij vrienden/familie. Neem een lekkere salade mee. Handig voor jezelf maar daarnaast ook heel erg attent. 

8. Varieer

bbq je een paar keer week, varieer met het eten. Denk ook eens aan een gepofte zoete aardappel of juist aan fruit op de bbq of in een salade. Zo kun je een heerlijke watermeloensalade maken of ananas grillen op je bbq. 

Tip: Volg Isabella op instagram, als bbq_bell. Meerdere keren per week kookt zij op haar bbq’s de heerlijkste recepten.