Bereiding

  • Snipper een rode ui fijn. 
  • Snijd 2 teentjes knoflook fijn.
  • Snijd 3 paprika’s in blokjes.
  • Snijd 6 pruim trostomaten in blokjes. 
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de rode ui. Voeg de paprikablokjes en knoflook toe. Bak deze 1 minuut mee. 
  • Roer de tomatenblokjes erdoor en bak een paar minuten mee.
  • Voeg 400 gram zwarte bonen uit blik (eerst afspoelen) toe. Doe hierbij 2 theelepels mexicaanse tacokruiden van euroma toe. Voeg 50 ml water toe. 
  • Leg de deksel op de pan en stoof de bonenschotel in 15min. gaar. 
  • Snijd het vruchtvlees van 1 avocado in blokjes. 
  • Verdeel de chili sin carne over 4 kommen en verdeel hierover de avocadoblokjes. 

Tip:

  • Garneer met mais en een klein beetje zure room.