GeFit na de bevalling

Zoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen lezen ging het de eerste weken na de bevalling niet zoals verwacht en heb ik mijn doelstellingen van fase 1 wat moeten aanpassen. Maar ik heb me toch zoveel mogelijk aan voldoende rustmomenten gehouden. Het wandelen heb ik langzaam opgebouwd. Maar toen een vriendin jarig was en ik dacht wandelend een kaart in de bus te gaan doen werd ik toch even teruggefloten. Ik wist bijna niet thuis te komen. Ik stond te trillen op mijn benen. Gelukkig was ik niet alleen en zijn we langzaam toch thuis gekomen. Hier baalde ik weer even van dacht echt naar mijn lichaam te luisteren maar toch niet goed genoeg.  Omdat ik mijn schildklier in de gaten wil houden, heb ik mijn bloed laten controleren en de huisarts wilde nog meer onderzoeken en uit deze controle bleek dat de waarde van mijn HB nog niet voldoende was hersteld en dat ik over een paar weken nogmaals mijn bloed moet laten controleren.

 

Mijn beloning van fase 1 was heerlijk uit eten met z’n tweeën. Dit hebben we zeker ook gedaan aan de brouwersdam. We hebben eerst een wandeling over het strand gemaakt en zijn lekker uitgewaaid. Daarna zijn we bij een strandtent gaan eten. Ik heb heerlijk genoten van een Poké (po-kay) bio bowl Honolulu, mosselen (buiten de kaart om, dus ik mis de mooie naam) en als toetje Caribbean Pineapple Hopi Bon. Nou ik kan je vertellen Beachclub Perry’s is een aanrader. Hier gaan we zeker vaker naar toe. Zelfs voor hondenliefhebbers is er een speciale kaart.

 

Fase 2

Dat ik voldoende rustmomenten moet blijven nemen, blijft een must. Daarnaast staan mijn rechte buikspieren nog te ver uit elkaar en blijf ik rustig aan doen met tillen. Wel ga ik oefeningen doen om mijn bekkenbodem, buik en rug te versterken. Bij de controle in het ziekenhuis bij de gynaecoloog en bij de verloskundige bleek dat mijn buikspieren 2 vingers uit elkaar staan. Ik mag mijn oefeningen gaan uitbreiden maar daarnaast is het ook verstandig om bij de fysio langs te gaan voor meer tips en controle. Deze afspraak heb ik dan ook gelijk gemaakt want ik wil hier wel voor zorgen dat mijn buikspieren op de juiste manier zich kunnen herstellen en niet dat ik deze te veel ga over belasten.

Vanaf mei ga ik op maandagavond de Body Balans lessen weer oppakken. In het begin zal ik niet alle oefeningen voor kunnen doen maar het is een ervaren groep en zoals ik voor mijn verlof ben gestopt zittend op een matje zal ik gedeeltelijk ook weer zo beginnen.

Zodra het beter weer wordt wil ik wel weer gaan suppen en zodra mijn lichaam het weer aan kan ook weer gaan mountainbiken.

Het suppen zal ik wel eerder kunnen oppakken dan het mountainbiken omdat je dit ook minder intensief kunt doen maar is zeker niet minder leuk. Maar wil ik zeker het mountainbiken weer terug op gaan pakken, zeker omdat dit een goed alternatief bleek voor het hardlopen. Wat met mijn heupklachten niet goed meer gaat. Mocht het van het weekend dan ook wat beter weer gaan worden, dan wil ik zeker een poging gaan wagen. Cas is er ook helemaal weg van, varen noemt hij het. Wie weet kan hij met mij mee een rondje doen en anders met Bjorn. En met Bo is het ook heerlijk lopen aan de dam.

 

Voor mijn bevalling was ik toch wel geschrokken dat ik meer dan 20 kg was aangekomen, 21.4kg om precies te zijn. Nu 8 weken naar mijn bevalling kan ik zeggen dat door gezonde voeding en bewegen de weegschaal -12kg aangeeft. Nu ik weer wat intensiever ga bewegen zullen de overige kg vast ook weer langzaam gaan verdwijnen. Ik blijf doen wat ik altijd doe: PuurGezond eten en op zijn tijd Genieten.

 

Laatste weken verlof

De laatste 2 weken van mijn verlof zijn ingegaan. Cas gaat weer naar opa’s & oma’s en gastouder en soms gaat Bo mee om alvast een beetje te wennen. Thuis werk ik al wel weer voor bestaande klanten en ik ben de laatste puntjes op de i aan het zetten voor mijn programma Gezond Genieten VIP. Want over 4 weken is het zover en gaat de lancering plaatsvinden van mijn nieuwe programma’s Gezond Genieten & Gezond Genieten VIP

Nieuwsgierig wat deze programma’s inhouden?

Woon jij in de buurt en wil jij liever niet via Skypegesprekken worden begeleid maar kom je liever langs? Kijk dan hier voor meer informatie. Het kennismakingsgesprek is altijd gratis