Lieve drukke mama’s, we kennen dat gevoel maar al te goed – tijd vinden voor een beetje fitness te midden van het kinderchaos. Maar wist je dat thuis bewegen super is, zelfs met een horde kinderen die om je heen dartelt? Het is als een mini-circus en jij bent de ster die in actie komt!

 

Hier zijn mijn vijf magische musthaves om jouw thuisworkout tot een groot succes te maken:

 

🍒Yogamat: je magische tapijt voor de fitness-aladdin. Of je nu in de zen-modus bent met yoga of een heuse krachtpatser, dit comfortabele kleedje beschermt je lijf en houdt je voeten stevig op de grond. Toveren maar!

🍒Weerstandsbanden: De truc die in je broekzak past. Gebruik deze bad boys om die spieren te betoveren zonder loodzware gewichten. Perfect voor je thuiscircus, en ze nemen bijna geen ruimte in beslag. Hocus pocus!

🍒Halters of dumbbells: Voor degenen die van een beetje gewicht houden in hun trucs. Deze jongens zijn de assistenten van je goochelact – onmisbaar voor elke thuisatleet. Pas ze aan naar jouw magische krachtniveau!

🍒Workout apps of video’s: De goochelstafjes van je telefoon. Er zijn meer apps en video’s dan tovertrucs. Kies degene die bij je past, of het nu gaat om intense HIIT, zen yoga, of dansen zoals bij zumba. In mijn programma Gezond Genieten vind je mijn voedingsapp met de exclusieve bewegingsmodule. 

🍒Koptelefoon en muziek: Jouw toverdrank voor motivatie. Zet die koptelefoon op en laat de betoverende beats je meevoeren terwijl je bicep-krullen uitvoert. Stel je eigen betoverende afspeellijst samen.

 

Dansen door het huis: onverwacht calorieën verbranden.

Het geheim van effectief thuis bewegen is om de fitness in je dagelijkse routine te smokkelen. Als je kinderen hebt, weet je dat er altijd wel een reden is voor een mini-dansfeest. Dus waarom maak je er geen calorie-verbrandende boogie van? Zet wat van je favoriete nummers op, pak de kinderen erbij, en dans door het huis als nooit tevoren! Je zult verbaasd zijn hoeveel calorieën je kunt verbranden terwijl je samen plezier hebt. Een spontane danssessie in de woonkamer kan net zo effectief zijn als een gestructureerde training.

Als je je training liever wat meer gestructureerd hebt, zijn er ook tal van dansworkouts beschikbaar op platforms zoals YouTube. Of overweeg om je aan te sluiten bij een online danscommunity waar je nieuwe moves kunt leren en inspiratie kunt opdoen. Dus trek je dansschoenen aan, nodig het hele gezin uit en begin met swingen. Thuis bewegen was nog nooit zo leuk! 🕺🏡💃

Laat de vrolijke chaos van je gezin je niet tegenhouden! In plaats daarvan, laat je innerlijke circusartiest los en word de koningin van de thuistraining! 🤸‍♀️🎩🎪