De herfst heeft zijn intrede gedaan, en samen met de vallende bladeren en regenachtige dagen komt soms ook een gevoel van vermoeidheid en lusteloosheid. Het liefst zou ik me weer onder de warme dekens willen verstoppen, maar de verantwoordelijkheden wachten. Vooral met de kids is er geen ontkomen aan, want die zijn vaak al vroeg in de weer.

Voor mij is de ochtend altijd een rustig moment in deze drukte. Gelukkig hoef ik pas rond half 9 de deur uit, en dat geeft me de gelegenheid om langzaam wakker te worden. Terwijl de kinderen hun melk drinken, kijk ik met een half oog naar het nieuws, en dan is het tijd om ons klaar te maken voor de dag: douchen, aankleden, ontbijten.

Maar hoe zorg ik ervoor dat ik energiek aan de dag begin en die typische herfstdip buiten de deur houd, vooral als de dagen korter worden en we ons soms wat minder vitaal voelen?

Mijn geheimen voor een energierijke herfst:

1. Voldoende slaap: Een goede nachtrust is cruciaal. Ik zorg ervoor dat ik rond 22.00 uur in bed lig, zodat ik minstens 8 uur slaap krijg.

2. Hydratatie: Overdag drink ik genoeg water. Een glas water voor elke maaltijd is een gewoonte geworden als ik thuis ben. Op mijn werk neem ik mijn bidon mee en herinner ik mezelf eraan om regelmatig te drinken. Ik ben geen natuurtalent in het drinken, dus dit is een aandachtspunt voor mij.

3. Beweging in de buitenlucht: Ik probeer zo veel mogelijk buiten te bewegen, vooral met mijn kinderen. Zwemmen, peutergym, wandelen, fietsen – het helpt me om actief te blijven en de frisse lucht doet me goed.

4. Ventilatie: Ik zet de ventilatieroosters open in huis voor een gezonde luchtcirculatie. Als je geen roosters hebt, kun je bijvoorbeeld de ramen op een kier zetten in de slaapkamer.

5. Gezond eten: Voldoende groenten en fruit zijn een must. Ik verdeel mijn groenteconsumptie over de dag en streef naar 300-400 gram groenten en 2 stuks fruit per dag.

6. Positiviteit: Elke dag schrijf ik een positieve gedachte of gebeurtenis op. Als ik me wat minder voel, lees ik deze notities terug om mijn humeur op te vrolijken.

7. Ontspanning: Af en toe gun ik mezelf een ontspanningsmoment. Een warm bad of een bezoekje aan de schoonheidssalon voor een massage doet wonderen.

8. Verandering in huis: Het aanpassen van de decoratie in huis kan me gelukkig maken. Een kaars op een nieuwe plek, andere foto’s of posters in de lijstjes – het creëert een frisse sfeer.

9. Feel-Good films: Soms helpt het om een feel-good film te kijken. Komedies zoals Bridget Jones, P.S. I Love You of Dirty Dancing kunnen je humeur opbeuren.

Dus, laten we de herfstdip uit ons leven verbannen en deze herfst stralen als nooit tevoren! 😊💫

Heb jij nog andere tips om de herfstdip te verslaan? Deel ze hieronder!