Bij supermarkten draait het er niet om dat jij met zo gezond mogelijke boodschappen de deur uit gaat. Het gaat erom dat zij jou eigenlijk zoveel mogelijk boodschappen laten meenemen totdat je bij de kassa bent. En omdat jij waarschijnlijk met je boodschappenlijstje aankomt zullen zij jouw moeten gaan verleiden om toch ook producten te pakken die niet op je lijstje staan. Met de jaren zijn ze hier steeds beter in geworden. 

 

 

Weersta de verleiding

Wist je dat de verleidingen van de supermarkt vaak al buiten de supermarkt beginnen? Je parkeert je fiets of de auto en de eerste reclame is al in het zicht. Eenmaal binnen wordt je niet alleen verleidt met aanbiedingen maar ook met geur, geluid en belichting. Ja, zelfs met de muziek en de belichting proberen ze je te verleiden om dingen in je winkelwagentje te gooien die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt.

 

Maak gebruik van een boodschappenlijstje

Het liefst in volgorde van de supermarkt waar je heen gaat. Zo kun je sneller pakken wat je nodig hebt, sta je minder lang stil om te bedenken wat je nodig hebt en heb je dus minder tijd om verleidt te worden in de supermarkt.

Een volgorde op je boodschappenlijstje kan zijn:

  • Groente
  • Fruit
  • Volkoren producten
  • Zuivel
  • Vlees en Vis
  • Plantaardige oliën
  • Noten en zaden
  • Peulvruchten

Weet je niet wat je op je boodschappenlijstje moet schrijven omdat je niet weet wat je deze week wil eten? Download dan mijn gratis e-book met heerlijke snelle en simpele recepten. Je gaat dan zeker te weten samen met je gezin Gezond Genieten tijdens het eten.

 

Hongergevoel

Zorg dat je niet met honger boodschappen gaat doen. Wanneer je dit wel doet, zal je eerder worden overgehaald om producten mee te nemen die je eigenlijk niet mee wilde nemen. Je wordt makkelijker verleidt omdat je honger hebt en overal eten ziet en ruikt.

 

Online supermarkt

Wat tegenwoordig ook fijn is, is dat je je boodschappen online kan bestellen en alleen maar hoeft op te halen al kun je het bij sommige supermarkten zelf thuis laten bezorgen.  Al mis je dan wel weer de beweging tijdens het doen van de boodschappen.

 

Gratis weekmenu inclusief boodschappenlijstje

De volgende keer dat je boodschappen gaat doen, gebruik maken van een kant en klaar boodschappenlijstje? Vraag hieronder dan mijn gratis e-book aan met makkelijke, simpele en snelle recepten om Gezond te Genieten.