Voor veel moeders is 1 januari de datum om te starten met een goed voornemen. Bijvoorbeeld 5 kg afvallen, stoppen met roken, meer te bewegen of juist beter slapen. Vaak begin je vol goede moed maar wanneer je half januari te weinig resultaat ziet, begint de moed je in de schoenen te zakken.

1 februari kijk je nog eens naar je goede voornemen en besluit je om er maar weer mee te stoppen want het gaat je toch weer niet lukken. Het resultaat is niet zoals je graag zou willen en dat terwijl je zo goed je best doet en gezond eet en drinkt. 

Als moeder eet en drink je gezond. Je beweegt voldoende maar toch lukt het je niet om af te vallen zodat je die ene leuke spijkerbroek weer aan kunt. Die ene spijkerbroek die je achterin de kast blijft bewaren. Wanneer je weer besluit te gaan afvallen, komt deze spijkerbroek weer vaker uit de kast. Je past de spijkerbroek dan weer om te kijken of je genoeg bent afgevallen maar baalt daarna weer enorm omdat het je weer niet is gelukt.

Meestal heeft dit te maken met je doel. Je doel is waarschijnlijk niet concreet genoeg. Want wanneer wil je 5 kg zijn afgevallen? En is de tijd je jezelf gunt realistisch? Een verandering kost tijd en duurt minstens 6 weken (voor de meeste mensen zelfs langer) voordat het een gewoonte is.

Gezond Genieten zorgt ervoor dat jij die ene spijkerbroek weer aan kunt. Je maakt gebruik van de voedingsapp waarin een persoonlijk menu wordt samengesteld op jouw behoeftes. Je ontvangt elke week een e-mail waarin ik dieper in ga op een bepaald thema zoals het ontbijt en etiketten lezen. Via de chat in de voedingsapp kun je al je vragen stellen en in de besloten Facebookgroep Samen Gezond deel ik beweegvideo’s en PuurGezonde maand- & weekmenu’s.