Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Boen 250 gram zoete aardappel schoon onder koud stromend water en snijd vervolgens in blokjes.
  • Schep om met een halve eetlepel olijfolie, 1 theelepel paprikapoeder, snufje peper en zout. Verdeel de zoete aardappel blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Snijd ondertussen 175 gram kipfilet in blokjes. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een hapjespan, bak de kip goudbruin en breng op smaak met een halve theelepel knoflookpoeder en een snufje peper en zout.
  • Snijd 300 gram broccoli in roosjes en kook in 4 tot 5 minuten gaar.
  • Roer 2 eetlepels Griekse yoghurt samen met 1 theelepel mosterd en een snufje peper en zout tot een dressing.
  • Voeg de broccoli en zoete aardappel toe aan de kip en warm al omscheppend mee.
  • Schep op een bord, serveer met de dressing en garneer eventueel met wat verse peterselie.