Bereiding

  • Snijd 125 gram kipdijfilet in blokjes en meng in een kom met een halve eetlepel olijfolie, een theelepel knoflookpoeder, een theelepel paprikapoeder en een snufje peper en zout.
  • Breng een pan met een laag water aan de kook om de 150 gram krieltjes te koken, halveer de grote krieltjes en kook 15 minuten voor.
  • Dop ondertussen 100 gram sperziebonen en halveer ze. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel ze af met koud water en laat uitlekken.
  • Pel en snipper een halve ui. Was een halve rode paprika en 75 gram courgette en snijd in blokjes.
  • Verhit een halve eetlepel olijfolie in een hapjespan op hoog vuur, voeg de blokjes kip toe en bak kort aan.
  • Zet het vuur lager en voeg de ui, paprika en courgette toe en bak een paar minuten mee.
  • Zet het vuur weer hoog. Voeg de sperziebonen en krieltjes toe en bak omscheppend even mee.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.