Heb jij dat ook wanneer je door de supermarkt loopt en door de bomen het bos niet meer ziet door alle reclame. Overal staan aanbiedingen en daardoor weet je niet meer wat je moet kopen. Je wordt in de supermarkt verleid door het licht, achtergrondmuziek, gratis koffie, proefhapjes, bepaalde geuren in de winkels van bijvoorbeeld afgebakken brood e.d. Ook bij de indeling van de supermarkt is er aan gedacht hoe jou meer te laten kopen. Soms lijken gangpaden voller te staan door diverse reclame ook dit is bewust gedaan zodat jij trager loopt en waarschijnlijk eerder iets in jouw boodschappenkarretje zal gooien.

Doordat er lange paden zijn, loop jij ook langs meer producten die je waarschijnlijk niet eens nodig hebt maar toch gemakkelijker pakt. Wat en hoeveel je eet komt uit eindelijk door wat je allemaal hebt gekocht.

 

Tips bij het doen van de boodschappen:

  1. Wanneer je dagelijks om je boodschappen gaat, winkel met een mandje. Hier kan minder in. Ga je minder vaak om je boodschappen doe dit dan met een karretje maar winkel bewuster.
  2. Maak een boodschappenlijstje en hou je hieraan. Leg een schriftje op een vaste plaats en schrijf hier gedurende de week producten op die je echt nodig hebt en ga 1 á 2 keer week bedenken wat je de anderen dagen wilt eten en wat je daarvoor nodig hebt.
  3. Ga altijd met een gevulde maag om de boodschappen, zo pak je minder snel naar de verleidingen die allemaal in de supermarkt liggen zoals chips en koek.
  4. Vergelijk etiketten van producten.
  5. Buk of strek eens wat vaker in de winkel. Bovenin en onderin het schap staan vaker de producten die minder zijn bewerkt, goedkoper en vaak gezonder zijn.

 

Met deze tips ga jij je volgende supermarktbezoek zeker anders ervaren. Maar wat ga je dan meenemen tijdens de boodschappen? Ik heb nog een tip voor je! In mijn gratis e-book met snelle en simpele recepten kun jij een start maken om gezonder te gaan eten. Bekijk de recepten en plan er een paar in voor deze week. Neem een kijkje in de voorraadkast en koelkast en schrijf de overige producten op je boodschappenlijstje. 

Waarschijnlijk zul je de meeste producten in huis hebben behalve de verse producten. Vraag het e-book hieronder aan en laat me weten wat je ervan vind.