Om PuurGezond te koken heb je geen pakjes en zakjes nodig in de keuken. Ik heb al veel klanten horen zeggen dat koken dan zoveel tijd in beslag gaat nemen, zeker door de week. Maar achteraf vinden ze het meevallen en ben je eigenlijk niet veel meer tijd kwijt aan het bereiden van het eten dan voorheen.

Waar ik op let bij het kiezen wat we in de week gaan eten is dat op de dagen dat we minder tijd hebben om te koken (eigenlijk minder tijd nemen), we gerechten eten die we al vaker hebben gemaakt en daardoor simpeler zijn om te koken. Ook kook ik wel eens grotere porties zodat we de dag daarna ook kunnen eten of de extra portie kunnen invriezen. Kook bijvoorbeeld eens een grotere portie pastasaus. De ene dag eet je pasta en de andere dag gebruik je de saus voor de lasagne. Of je vriest de saus in en haalt deze op een ochtend eruit zodat je deze dan ‘s avonds kunt opwarmen. Gerechten die wat meer tijd innemen zoals het maken van stoofvlees of hachee doen we vaker in het weekend dan door de weeks.

 

Welke basics gebruik ik in de keuken:

Verse groenten of diepvriesgroenten

Eigenlijk gebruiken we altijd verse groenten maar mocht een dag toch anders lopen dan gepland en de tijd korter zijn tussen het thuiskomen met de kleine man en zijn bedtijd dan komen de diepvriesgroenten wel eens te voorschijn.

Vers fruit of diepvriesfruit

Vers fruit hoort erbij, elke dag. Of het nu bij het ontbijt is of als tussendoortje of door de overnight oats. Wij genieten allen van al het fruit.

Kruiden

Zout en peper maar ook oregano, thijm, peterselie, laurier en basilicum zijn hier standaard in huis. Zomers vers buiten in een plantenbak en in de winter maken we gebruik van de gedroogde kruiden. Ook de kruiden van Jonnie Boer worden hier gebruikt, dit zijn kruidenmixen zonder toegevoegd zout. Bijvoorbeeld de Funghi Trifolati. Snel een pastarecept op tafel dan komen deze goed van pas.

Roomboter

Omdat we hier thuis eten vanuit PuurGezond eten we producten die zo min mogelijk zijn bewerkt.

Cacao

Chocolade wie houdt er niet van. Heerlijk om met cacoa een variatie op je bananenbrood te maken door er 2 eetlepels doorheen te doen.

Eieren

Eieren zijn bij ons in huis onmisbaar. We eten ze soms zo simpel mogelijk door alleen te koken, heerlijk een zacht gekookt eitje bij het ontbijt. Of in het weekend in de pannenkoekjes tijdens het ontbijt.

Zilvervliesrijst, volkoren pasta en quinoa 

Hier in huis zijn we niet zo’n fan van aardappelen, we eten ze wel maar ze staan hier niet standaard elke week op het menu. Vaker staan zilvervliesrijst, volkorenpasta en quinoa op het menu. We eten dit ‘s avonds warm maar gebruiken het ook koud voor salades, welke we zowel ‘s avonds eten als de volgende dag als lunch.

Grill

Heerlijk een zelfgekruide kipfilet grillen voor het avond eten. Of een tosti met geitenkaas en appel tijdens de lunch. Bij ons wordt de grill regelmatig gebruikt.

Kookwekker

Voor mij echt nodig omdat ik geen keukenprinses ben. Maar ondanks ik geen ster ben in koken heb ik er wel plezier in en vind ik het heerlijk om mijn gezin PuurGezond te laten eten.

Wil je mijn favoriete recepten ontvangen? Meld je dan hieronder aan en ik stuur ze je toe via de mail. Daarnaast ontvang je dan 2x per maand nog meer tips en weetjes rondom voeding incl. recept.