Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Maal 125 gram havermout fijn in de blender. Voeg 5 gedroogde vijgen (in kleine stukjes) toe en maal even mee.
  • Voeg 3 eieren, 175 gram amandelmeel, een snufje zout, 1.5 theelepel bakpoeder, 1.5 theelepel kaneelpoeder,
    1 eetlepel suiker en 100 gram yoghurt toe.
  • Plaats papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm. 
  • Meng kort tot een mooi beslag. Meng de blauwe bessen door het beslag en verdeel over
    de bakvormpjes.
  • Plaats de bakvorm midden in de oven en bak de ontbijtmuffins in ongeveer 15 minuten gaar. Controleer dit eventueel door met een prikkertje in de ontbijtmuffin te prikken, is deze schoon wanneer je
    het prikkertje eruit haalt dan zijn ze gaar.
  • Vers zijn ze het lekkerst, maar je kan ze ook een paar weken bewaren in de vriezer. Wanneer je dit wilt doen is het handig om ze in een apart te verpakken voordat ze de vriezer in gaan.