Na de vakantie begin ik echt! Zeg jij dit ook elke vakantie tegen jezelf? Waarom zou je wachten tot na de vakantie met afvallen? Begin vandaag nog en val af voordat de vakantie begint. 

Wil jij geen kilo’s meer aankomen tijdens de vakantie en wil je het liefst voordat de vakantie begint nog wat afvallen? Ga jij deze zomer op vakantie en wil jij graag vol zelfvertrouwen langs het zwembad of op het strand willen lopen? Dit jaar heb je geen zin om met je T-shirt aan op het ligbed te blijven zitten terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Je wilt een actieve moeder zijn.  ‘s Avonds wanneer de kinderen op bed liggen wil je met een tevreden gevoel terug kunnen kijken op de dag. Je wil dit jaar echt genieten van de vakantie.

 

Wat moet je dan zeker niet doen (tijdens de vakantie)

  • (elke avond) veel te veel eten
  • Weinig bewegen
  • (te) veel alcohol en frisdrank drinken
  • Alle remmen losgooien met het goede weer met een barbecue en alcohol want dit jaar heb je geen zin om na de vakantie thuis te komen en op de weegschaal te zien dat er weer een paar kilo is bijgekomen.

Dit jaar kies jij er bewust voor om tijdens de vakantie op gewicht te blijven en misschien wel om vanaf nu al te gaan afvallen.

 

Wat kun je wel doen voor en tijdens de vakantieperiode:

  • Maak na de lunch of na het avondeten een wandeling in de omgeving. Kies eens voor een andere route. Laat jezelf verrassen in de omgeving. Ga je samen met het gezin wandelen, kies dan om de beurt welke straat  je in gaat lopen. Links, rechts of misschien nog wel verder rechtdoor. Zeg bijvoorbeeld na 30 minuten dat je weer terug richting huis gaat lopen en dat jullie de snelste route moeten zoeken.
  • Drink veel water. Bijvoorbeeld een glas water voor elke maaltijd. Toch ‘s avonds een alcoholisch drankje wissel dit dan ook om en om met een glas water.
  • Laat je niet volledig gaat tijdens een barbecue. Eet salade i.p.v. stokbrood en/of friet en kies vooral voor groenten en wees matig met vlees. Wanneer je dit toch wil eten kies dan vooral voor vis en kip. Wees matig met sausjes. Kijk voor hier voor het recept van gemarineerde groentespiezen van PuurGezond
  • Kies voor groente en fruit als tussendoortje i.p.v. een gezonde koek uit de supermarkt.
  • Speel samen met je kinderen een potje badminton of gooi samen een bal over in het water of op het strand. Wat heb jij vroeger voor spelletjes gedaan toen je kind was en welke zouden jouw kinderen nu leuk vinden ga met elkaar op ontdekking. Beweeg samen met plezier.

 

Meer heerlijke en simpele recepten ontvangen voor tijdens de zomermaanden, klik dan hier voor het e-book Gezond Genieten tijdens de zomer. In dit e-book ontvang je een maandmenu inclusief BBQtips en tips voor wanneer je uit eten gaat.