Bereidingswijze

  • Dop 100 gram sperziebonen en breek (of snijd) deze doormidden.
  • Kook 60 gram volkoren penne pasta samen met de sperziebonen volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pasta gaar. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak 100 gram zalm op middelhoog vuur in ongeveer 3 minuten
    per kant gaar. Bestrooi met een snufje peper en zout.
  • Was 4 cherrytomaten en snijd doormidden.
  • Pel een halve rode ui en snijd in halve ringen. Hak een half teentje knoflook fijn.
  • Meng in een kom een halve eetlepel olijfolie met de knoflook, een halve eetlepel mosterd, 1 theelepel citroensap, zout en peper tot een dressing.
  • Doe de pasta, sperziebonen, 50 gram botersla, cherrytomaten, 8 zwarte olijven en ui in de kom en schep door de dressing.
  • Snijd de zalm in stukken en verdeel over de salade. Garneer eventueel met 5 gram verse peterselie