Je doet het nooit goed

Soms doe je het als moeder nooit goed. Je zoon of dochter kan echt het bloed onder je nagels vandaan halen wanneer jij weer heerlijk hebt staan koken en je weer een nee, lust ik niet te horen krijgt. Tijdens het eten wordt er gejammerd, blijft je zoon of dochter maar van tafel aflopen en krijg je als maar boze blikken. Ook de lunchtrommel komt vaak terug met het brood er nog in. Alleen het koekje voor tussendoor is op.

Geef niet op!

Maak een feest van het eten. Pak dit aan met kleine stapjes. Een kind moet eten minimaal 10 keer aangeboden krijgen voordat het de smaak gaat herkennen en waarderen.

En wist je dat je groenten wel op 10 manieren kunt bereiden: bijvoorbeeld in een salade, stoven, grillen, koken of in een stamppot verwerken. Pureren in een soep of saus of juist vullen zoals een aubergine of paprika.

Tips om de lunch aantrekkelijk te maken

Meer tips ontvangen?

Vraag dan hiernaast het gratis e-book: 10 tips om gezond (en lekker) te genieten met je kids aan. Dit e-book bestaat niet alleen uit tips maar bevat ook recepten om samen met je kids aan de slag te gaan.