Heb je soms van die dagen dat je eigenlijk totaal geen zin hebt om je bed uit te komen? Je kinderen hoor je wel roepen maar je draait je liever om. Uiteindelijk haalt de oudste de jongste uit bed en klimmen ze samen bij jou in bed met de tv aan. Uiteindelijk besluit je er toch maar uit bed te komen en de kinderen aan te kleden. Eenmaal beneden Geef je de kinderen een ontbijt en breng je ze naar school. Zo kom je met moeite de dag door. 

Je zou graag willen afvallen maar je hebt al meerdere pogingen gedaan en eigenlijk wil het nooit goed lukken. Je valt een paar kilo af maar komt er ook weer een paar aan. Je zit momenteel in een negatieve spiraal met je gedachtes over je gewicht en wil hier graag uitkomen.  In deze blog deel ik je mijn tips voor meer energie. 

Gezond eten is belangrijk maar genieten vind ik ook erg belangrijk. Wanneer je niet voldoende geniet lukt het je niet om een nieuwe gewoonte aan te leren. Wees dus niet te streng voor jezelf wanneer het even niet lukt maar pak direct de draad weer op en zorg voor een positieve vibe.

Hieronder heb ik 10 tips verzameld welke je stap voor stap kunt gaan toepassen om in te zetten als nieuwe gewoonte.

 

Eet minimaal 300-400 gram groente per dag. 

Groentes zijn belangrijk voor vitamines en vezels. Ze vullen de maag zonder onnodige calorieën en geven je daardoor een verzadigd gevoel. Vind je het lastig om recepten te vinden met veel groentes, of variaties die je gedurende de dag kunt eten? Neem dan een kijkje op PuurGezond

Eet 2 stuks fruit per dag. 

De vrolijke kleuren fleuren je gerechten op en fruit zit daarnaast vol goede voedingsstoffen, vitamines en mineralen.

 

Drink voldoende water per dag. 

Wanneer je voldoende water drinkt, heb je minder behoefte aan ander drinken. Hoe meer water je drinkt, hoe beter je lichaam de afvalstoffen uit je lichaam kan afvoeren. Laat frisdrank en alcohol zoveel mogelijk staan en je merkt dat je tot een 1 kg per maand kunt afvallen.

 

Eet iedere dag een klein handje ongezouten noten.

Al mag dit ook 100% pindakaas of een andere 100% notenpasta zijn bijvoorbeeld op een volkoren wasa cracker. Ongezouten noten bevatten vetten welke nodig zijn voor de opnames van vitamines.

 

Kies voor volkoren producten.

Volkoren producten bevorderen de stoelgang. Let wel op het etiket want alleen bij brood is volkoren ook echt 100% volkoren. Bij andere producten zoals crackers is het verstandig om de verpakking om te draaien en het etiket te lezen.

 

Eet 1 á 2 keer per week vis.

Vette vis zoals zalm is goed voor je.

 

Eet 1 keer per week peulvruchten. 

Peulvruchten bevatten veel vezels, eiwitten en andere goede voedingsstoffen. Kom je niet verder dan chili con carne kijk dan eens tussen de recepten van PuurGezond

 

Drink zo min mogelijk frisdrank en alcohol.

Hierin zitten veel calorieën en toegevoegde suikers. Eigenlijk herhaal ik dit vanuit punt 3. Wil je toch graag een smaakje aan je water, ga dan eens voor fruitwater.  Bijvoorbeeld: Sinaasappel, komkommer en munt of ananas, kiwi en passievrucht of appel met kaneelstok.

 

Maak zo veel mogelijk eten zelf klaar 

en maak zo min mogelijk gebruik van pakjes en zakjes. Aan deze pakjes en zakjes zitten vaak onnodige suikers en te veel zout toegevoegd. En heb je een minder tijd zorg dan dat je voldoende in de vriezer heb zitten van een vorige maaltijd, zodat je deze alleen hoeft op te warmen.

 

Blijf Genieten.

Blijf niet thuis wanneer je vriendinnen je uitnodigen om uit eten te gaan. Maar maak bewuste keuzes wat je eet. en drinkt. Bekijk bijvoorbeeld thuis al het menu. En ga bijvoorbeeld alleen voor het voorgerecht en het hoofdgerecht of alleen voor het hoofdgerecht met nagerecht. Bespreek dit voordat de menukaart op tafel komt met je vriendinnen. Wie weet willen ze ook graag afvallen maar durven ze er niet over te beginnen.  Neem bewust iets minder van de sausjes of eet kleinere porties maar blijf er niet voor thuis. Zeker wanneer je blijft Genieten is het gemakkelijker om nieuwe gewoontes aan te leren.

 

Wil jij graag aan de slag met deze tips en wil je Gezonde recepten ontvangen terwijl je kunt blijven Genieten? Klik dan op onderstaande knop en vraag het gratis e-book aan met snelle, simpele en heerlijke recepten voor het hele gezin.