Je had het jezelf zo anders voorgesteld. Deze vakantie zou je niet aankomen maar juist verder gaan met afvallen. Het is je helaas niet gelukt en je baalt enorm.  Zo hou je er een naar gevoel over aan deze vakantie terwijl je er van te voren zo’n zin in had. In deze blog deel ik 5 tips met je om snel weer met een positief gevoel aan deze vakantie terug te kunnen denken en je vakantiekilo’s kwijt te raken. 

1.  Stop met balen

Het is gebeurd, blijf er niet in hangen maar kijk naar de leuke gebeurtenissen in de vakantie en ga verder met afvallen. Leer van deze vakantie en kijk wat je de volgende vakantie anders zou kunnen doen. Een vakantie is om van te genieten, je gaat niet op vakantie om er achteraf van te kunnen balen.

2. Maak gebruik van de 3 R’s

 Je hoort dit vaak wanneer je zwanger bent: Zorg met je baby voor de 3R’s. Maar ook wanneer je wilt afvallen zijn de 3R’s best handig. 

* Rust: Als moeder ben je vaak druk buiten de vakanties om. Kids naar school, je werk, het huishouden en dan komen de speelafspraakjes en momenten bij de (sport)verenigingen er ook nog bij. Maar wanneer kom jij als moeders zelf aan de beurt? Zorg goed voor jezelf en plan momenten van rust voor jezelf in. Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe beter je voor anderen kunt zorgen. Voor je hormoonhuishouding ook een stuk beter om niet constant ‘aan’ te staan. En wanneer je voldoende rust neemt zul je merken dat afvallen soepeler gaat. 

* Regelmaat: Een planner of agenda is onmisbaar. Zie hiervoor ook het punt van hierboven maar wanneer we naar regelmaat kijken, kun je ook kijken naar een weekplanning met het eten. Wanneer is ons gezin druk en wanneer wat minder druk. Op welke momenten kun je bijvoorbeeld vooruit koken? Is dit een terugkerend moment, plan dit dan in. Creëer met deze regelmaat rust. 

* Reinheid: Wanneer je wilt afvallen is het goed om producten te kiezen welke zo min mogelijk zijn bewerkt. Kies voor PuurGezond eten. Hiermee kom je lekkerder in je vel, met meer energie en een goed gewicht. 

3. Kijk terug

Wat ging er minder goed op vakantie? Dronk je bijvoorbeeld meerdere keren op een dag frisdrank en/of alcohol? Hoe deed je dit voor de vakantie? Ga weer terug naar voor de vakantie. Af en toe een glas frisdrank of een glas alcohol als extraatje prima maar meerdere keren op een dag is niet handig wanneer je wilt afvallen. 

Drink meer water. Zet een heerlijke kan water met fruit en kruiden in de koelkast en geniet hier gedurende de dag van. 

Combi’s zoals: frambozen met komkommer of aardbeien met munt zijn heerlijk maar ook blauwe bessen met citroen. 

Wanneer deze producten niet in het seizoen zijn kun je dit heel goed vervangen door de diepvries verse versie. 

4. Stel een doel

Welk doel had je voor de vakantie en wat is er nu haalbaar? Pas eventueel je doel aan en ga hier mee verder. Wat is er nodig om je doel te behalen? Ga hier dan ook daadwerkelijk mee aan de slag maar wees wel realistisch. 10kg afvallen in 4 weken is haalbaar maar niet zonder dieetgevoel. Wil jij een realistisch doel kies dan bijvoorbeeld voor deze maand ga ik elke week 2x wandelen. Plan je wandelmomenten gelijk in de agenda. En schrijf er een alternatief bij voor wanneer je plots niet meer kunt of wanneer je het met te veel regen niet meer ziet zitten. Wat ga je dan doen? Maar schrijf er ook je beloning bij. Wil je graag een nieuw sportshirt? Misschien is het behalen van jouw doel wel een mooi moment om jezelf te verwennen.

5. Breng eetrust in je dagmenu

In de vakantie at je misschien zo vaak dat je eigenlijk niet eens weet hoe vaak. Een terrasje hier een ijsje daar. Breng weer rust in je dagmenu. Hou het bij 3 hoofdmaaltijden en red je het echt niet maak dan gebruik van een gezond tussendoortje.

Zoals:

  • een plak rozemarijn courgette brood
  • rijstwafel met hüttenkäse, gerookte zalm en komkommer
  • cacao smoothie met banaan

 

 

 

Denk je naar het lezen van deze 5 tips leuk Kim maar dit gaat me niet alleen lukken. Ik wil graag jouw hulp als stok achter de deur. Dat kan zeker. Via onderstaande knop laat je je gegevens achter. Ik neem dan zsm contact met je op. 

SportSport