De feestdagen komen eraan! Sinterklaas, kerst en oudjaar brengen heerlijk eten met zich mee. Hoe weersta je al die verleidingen zonder jezelf streng te straffen? Ik weet hoe je kunt genieten zonder overboord te gaan.

Tips voor gezond eten

  1. Matig je alcohol en frisdrankconsumptie.
  2. Sla geen maaltijden over en experimenteer met nieuwe gerechten.
  3. Geniet bewust van wat je eet, ga niet gedachteloos overeten.
  4. Creëer een steunend eetmilieu voor jezelf.
  5. Maak gezonde, bewuste voedselkeuzes.
  6. Geniet van lekkers, maar let op je portiegrootte.
  7. Gun jezelf genot en maak je niet druk om de weegschaal.

Afvallen en feestdagen: balans bewaren

Het gaat niet om alles afzweren tijdens de feestdagen, maar om bewust genieten. Een paar feestdagen betekenen niet dat je niet mag genieten. Zorg voor evenwicht tussen genot en je doelstellingen voor gewichtsverlies.

Blijf gelukkig en gezond

Het doel is niet om ongelukkig te zijn tijdens de feestdagen. Praat met je naasten over een menu waar iedereen van kan genieten. Geniet van de lekkernijen, maar stop bij verzadiging. Dit is de sleutel tot een plezierige feesttijd terwijl je aan je gezondheid werkt.

Wil je meer tips ontvangen om gezond af te vallen tijdens de feestdagen? Klik dan hier om wekelijkse tips in je mailbox te krijgen.

gezond genieten in december

Afvallen tijdens feestdagen: mogelijkheden en struikelblokken

De feestdagen zijn een uitdaging als je streeft naar gewichtsverlies. Tijdens deze periode is het verleidelijk om jezelf te verliezen in al het lekkers. Echter, met enkele bewuste keuzes kun je genieten zonder af te wijken van je afvaldoelen. Hier zijn tips om die balans te vinden:

1. Bewust Genieten: Geniet van je favoriete lekkernijen, maar neem kleine porties en focus op de smaak. Dit voorkomt overmatig eten en laat je genieten zonder schuldgevoelens.

2. Plan je maaltijden: Zorg dat je niet hongerig aanschuift. Eet overdag gezonde maaltijden en snack op groenten en fruit om jezelf tevreden te houden voor de festiviteiten. Tip: Maak gebruik van mijn voedingsapp, klik hier voor meer informatie.

3. Sociale ondersteuning: Deel je doelen met je naasten. Een ondersteunende omgeving kan je helpen bij het maken van gezondere keuzes.

4. Actief blijven: Integreer activiteiten in je feestdagen. Maak een wandeling na het eten of dans op muziek om wat extra calorieën te verbranden.

5. Wees geduldig: Afvallen tijdens de feestdagen gaat niet snel. Richt je op het behouden van je huidige gewicht in plaats van op grote verliezen.

Met deze aanpassingen kun je genieten van de festiviteiten zonder je afvaldoelen uit het oog te verliezen.