Waarom is afvallen zo makkelijk maar blijvend afvallen zo frustrerend moeilijk? Slanke vrouwen lijken het zo simpel te hebben. Maar is het zo dat zij niet Genieten van eten dan? Nee, zeker niet.  Alleen hebben slanke vrouwen andere gewoontes. Iedereen heeft bepaalde gewoontes, wij als mens zijn gewoontedieren. Heel fijn want als drukke moeder moeten we al genoeg onthouden. Maar het kost energie om een gewoonte aan te pakken. Ga maar eens na wanneer je je tanden gaat poetsen begin je dan altijd anders of misschien net als mij altijd rechtsonderin je mond met poetsen? En hoe zou het zijn wanneer je dit zou moeten aanpassen naar linksbovenin beginnen met poetsen? 

Waarschijnlijk duurt dit een tijdje om aan te passen want als je er in het begin niet goed aan denkt zul je toch weer rechtsonderin beginnen moet poetsen. Test dit maar eens uit. En vergelijk dit dan met dat je minder frisdrank wilt gaan drinken en meer water. Gaat het dan een keer mis. Is dit dan erg? Nee, het voelt weer oud en vertrouwd maar met deze gewoonte kom jij niet bij hetgeen waar jij naar toe wil. Een blijvend gezond gewicht. 

Je zult balen dat het niet is gelukt en een excuus gaan zoeken. Zoals bijvoorbeeld: Ik had zin in prik of ik had geen bidon bij me en de frisdrank was verleidelijker om te pakken bij het tankstation dan het flesje water.

Herken jij je in dit bovenstaande?

Het veranderen van gedrag is zeker de moeite waard maar dit kan zeker ook pittig aanvoelen. Hou dan je doel in het zicht

  • geen opgeblazen gevoel meer
  • je kleding zit lekker
  • je bent trots op jezelf wanneer je in de spiegel kijkt
  • je hebt meer positieve energie
  • je bent afgevallen

Je bent het waard om die gedragsverandering aan te gaan. Je gaat erop vooruit want je gezondheid gaat vooruit en niet alleen lichamelijk maar ook mentaal. Want hoe voel jij je wanneer je in de spiegel kijkt?

Stel voor jezelf een doel. En zeg dan niet alleen ik wil 5kg afvallen. Waarom wil je afvallen, waarom wil je daarna op gewicht blijven? Hoe ga je het aanpakken om die 5kg af te vallen? Wees realistich en zorg dat jij je doel vol kunt houden. Niet: Ik drink geen frisdrank meer maar bijvoorbeeld overdag drink ik geen frisdrank en ‘s avonds drink ik 1 klein glas. Niet: Ik ga elke dag sporten maar ik ga 3 keer per week een uur wandelen en 2 keer per week ga ik baantjes zwemmen.

Schrijf niet alleen op wat je niet meer mag maar blijf positief wat wil je wel gaan doen om je doel te bereiken.

Veranderen kost tijd en energie maar wanneer het je nog meer positieve energie gaat opleveren wil je dat toch ook!

En loop je vast tijdens dit proces laat mij dan die stok achter de deur zijn om je helpen tijdens deze veranderingen.