De zomer is begonnen en toch vind jij het niks om in je korte broek rond te lopen. Terwijl je bij het schoolplein staat te wachten voel je je jaloers worden. Je ziet andere moeders staan, ze zien er zo leuk uit en vol zelfvertrouwen. Je wilt niet naar de stad om nieuwe kleding te gaan kopen in een maat groter. De kleding van vorig jaar vind je nog steeds leuk maar zit gewoon niet lekker meer. Pff je ziet het even niet meer zitten. 

Met onderstaande tips wil ik jouw graag helpen. Zodat ook jij weer vol zelfvertrouwen aan het schoolplein staat te wachten en dan ook nog in een broek die lekker zit en niet afknelt. Met deze 5 tips val jij zeker af.

 

1. Eet minder koolhydraten

Laat de koekjes en snoepjes tussendoor wat vaker staan. Pak eerder een stuk fruit, groente of wat ongezouten nootjes wanneer je echt trek hebt tussen je hoofdmaaltijden door. Daarnaast kun je producten vervangen voor volkorenproducten zoals brood, pasta en rijst.

 

2. Eet groenten bij de lunch

Om aan de 400-500 gram groenten per dag te komen is het niks om zoveel sperziebonen bij het avondeten te gaan eten. Verdeel je porties groente over de dag. En neem wat groenten bij de lunch maak van je boterham kaas een boterham gezond met sla komkommer en tomaat of neem een lekkere kom soep. Zoals groentesoep of tomatetensoep. Gele paprikasoep is ook een aanrader.

 

 

3. Lees de ingrediëntenlijst

Ga nooit alleen af op de voorkant van de verpakking. De meeste aanduidingen zeggen niks over de voedingswaarde en de goede ingrediënten die een product zou moeten bevatten. Des te minder ingrediënten, des te beter.

Wordt zelf wijzer en begin met etiketten lezen! Hoe? Dat lees je in deze blog: 6 tips om etiketten beter te kunnen lezen

4. Drink minder alcohol

Zin in een wijntje of een rosébiertje? Neem er een glas water bij. Wanneer je het warm hebt door de zon, verlies je vocht en krijg je sneller dorst. In alcoholische drankjes zitten best veel calorieën. Daarom kun je je dorst het beste helpen met water drinken en je lichaam te hydrateren dan je dorst wegdrinken met nog meer alcohol.

 

5. Kook zelf

Wanneer je zelf kookt heb je zelf de regie in handen wat er allemaal voor ingrediënten in jouw gerecht gaan. Stop met het gebruik maken van pakjes en zakjes waarop namen staan die niet eens uit te spreken zijn. Vaak zitten in deze producten veel suiker (koolhydraten) en zout aan toegevoegd die jij helemaal niet wil eten.

 

Wil jij meer regie over hetgeen wat je eet? Zelf koken maar weet je niet waar je moet beginnen, welke recepten je het beste kunt gebruiken? Dan heb ik nog 1 tip voor je. Start met Gezond Genieten, mijn programma van 4 weken waarin jij kennis maakt met mijn voedingsapp. In deze voedingsapp maak ik na een persoonlijke intake een maat gemaakt menu.

Verder krijg je toegang tot de Gezond Genieten Facebookgroep, waar je samen met andere gemotiveerde moeders vragen kunt stellen, maar ook successen en ervaringen kunt delen. Zo heb je altijd iemand om op terug te vallen en het werkt ook als een fijne stok achter de deur. In deze groep deel ik je mijn mindsettips en deel ik elke week een beweegvideo.

 

En dat alles voor maar 47euro waarmee jij bespaart op kleding in een maat groter.