Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier en vet waar nodig verder in.
  • Snijd 150 wortel in kleine stukken en blend ze daarna fijn.
  • Voeg hierbij 2 bananen in stukken bij en blend verder.
  • Week 3 dadels en voeg deze in de blender en blend fijn.
  • Voeg hierbij 100 ml amandelmelk en 3 eieren en blend deze samen
  • Meng in een andere kom 100 gram amandelmeel samen met 150 gram havermeel met 10 gram bakpoeder en 2 theelepels kaneel.
  • Voeg de ingrediënten samen en meng deze goed door.
  • Verdeel het mengsel in het cakeblik en bak de cake goed gaar in 35-40 minuten.
  • Tip: controleer met een prikker of de cake gaar is. Blijft de prikker schoon dan is de cake goed.
  • Laat de cake afkoelen.
  • De cake smaakt ook lekker met yoghurt, blauwe bessen en wat walnoten.