Je ziet er als een berg tegen  op maar je besluit toch weer een poging te gaan wagen. Afvallen, het moet nu toch echt een keer goed gebeuren. Je vindt je spiegelbeeld al een tijd niet meer om aan te kijken. Je buik hangt over je broek heen en je bent de afgelopen jaren meerdere malen een kledingmaat groter moeten gaan kopen. Dit keer ben je het zo beu dat je vastberaden bent om die overtollige kilo’s eraf te gaan krijgen.

Maar hoe? Je hebt al meerdere pogingen gedaan om af te vallen. Afvallen met maaltijdvervangers en afslankpillen ging goed. In de eerste weken vlogen de kilo’s er vanaf maar nu zitten ze er toch weer aan en meer zelfs.

 

Geloof niet in wondermiddelen

Je ziet de reclame in de huis aan huis folders terugkomen maar ook steeds meer via social media. En wanneer je er dan op door klikt kom je op zo’n mooie website zoals hiernaast op het plaatje.

Zeker boek je resultaat wanneer je deze maaltijdvervangers of afslankpillen gebruikt maar wat gebeurt er daarna , wanneer je ze niet meer wilt gebruiken of wanneer je je streefgewicht hebt behaald?

Juist, je zult weer gaan aankomen en vaak meer dan dat je woog voordat je aan deze afvalpoging begon.

 

Te snel willen afvallen

Je gaat positief aan de slag en besluit gezond te gaan eten. Je bent streng voor jezelf en aan het einde van de week is er maar 1 kg vanaf. Je houdt vol maar de week erna is er nog minder vanaf. De moed zakt je in de schoenen. Maar waarom? Je valt nog steeds af en wanneer je gemiddeld -0.5 kg per week afvalt zit je nog steeds aan de -25 kg in een jaar. Wanneer je geleidelijk afvalt en geleidelijk aan je nieuwe gewoontes went zullen ze langer in je systeem blijven en uiteindelijk geen nieuwe gewoonte meer zijn maar een gewoonte welke de plaats heeft ingenomen van de oude.

 

Een dieet volgen

Eigenlijk zoals hierboven beschreven bij geloof niet in wondermiddelen. Want wat gebeurt er wanneer je stopt met het volgen van een dieet? Is het een dieet dat je wel kunt volhouden voor een zeer lange tijd, is het dan wel een dieet of is het dan een nieuwe leefstijl?

 

Te veel gezond eten

Kun je te veel gezond eten? Jazeker, want er wordt aanbevolen om elke dag een handje ongezouten noten te eten maar wat gebeurt er wanneer je elke dag 2 volle handen met ongezouten noten eet? Of wat gebeurt er wanneer je elke dag een hele avocado of veel gedroogd fruit eet?

Je krijgt te veel onverzadigde vetten binnen of te veel suiker. Eigenlijk zegt het woordje te het al. Want oververzadigde vetten zijn oké maar door het woordje te worden het ongezonde porties waardoor je zou kunnen aankomen.

 

Koolhydraatarm eten (wanneer dit niet nodig is)

Eigenlijk kun je hier ook met het woordje te werken. Want wist je dat je hersenen de koolhydraten zien als een belangrijke energiebron. Koolhydraten worden tijdens de verbranding in het lichaam omgezet in glucose. En glucose is de suiker die je hersenen nodig hebben om te werken. Maar je hersenen kunnen niks met te veel suiker waardoor dit wordt opgeslagen op andere plekken in je lichaam. En eet je koolhydraatarm terwijl dit voor jou lichaam niet nodig is, je hebt geen aandoening zoals diabetes type 2, dan kun je uiteindelijk dit aan je lichaam gaan merken waardoor het moeilijk is om dit vol te houden.

Nu is het niet verstandig om de koek, snoep en chips dagelijks te blijven eten omdat je lichaam koolhydraten nodig heeft maar haal je koolhydraten uit volkoren producten, groente, fruit en peulvruchten.

 

Gezond afvallen

Wil je gezond afvallen maar heb je nu na het lezen van deze tips geen idee hoe je dit moet gaan aanpakken? Vraag via onderstaande knop dan het gratis e-book met simpele recepten aan.