Heb jij daar ook last van?  De afgelopen periode veel thuis zitten, gedeeltelijk thuisjuf zijn en daarnaast de kids meer thuis zijn omdat activiteiten bij verenigingen een stuk minder zijn waardoor jij minder me-time hebt. Je werk gaat door en het huishouden blijft ook terugkomen. Je stapt niet heel vaak op de weegschaal maar na deze keer schrok je. Je bent een paar kilo aangekomen, een extra souvenir van de afgelopen periode. Hieronder 10 tips om gedag te zeggen tegen deze kilo’s. 

Om tot een gezond leefstijl te komen is het belangrijk om gezond te eten, voldoende te bewegen, voldoende goed te slapen en niet te veel stress te ervaren.

 

Maar hoe pak je dit nu aan?

 1. Eet elke dag 2 stuks fruit
 2. Eet elke dag 300-400 gram groentes verspreid over de hele dag
 3. Eet volkoren producten zoals brood, pasta en zilvervliesrijst
 4. Probeer elk half uur even te gaan staan en loop dan rond. (bellend rondlopen, was gelijk naar boven dragen)
 5. Drink voldoende water, koffie of (groene) thee
 6. Zorg tussendoor voor voldoende ontspanning, vermijd stress (laat je kids even bij je partner en ga alleen een ronde lopen of lekker alleen in bad)
 7. Zet elke dag 10.000 stappen
 8. Doe 2 keer per week aan krachttraining
 9.  Slaap elke nacht goed en voldoende. Zorg dat je uitgerust wakker wordt. Pieker niet te veel ‘s nachts, schrijf gedachtes op en ga er de volgende dag pas mee verder. Maak ‘s nachts van een mug geen olifant door met jezelf in discussie te gaan.
 10. Wees matig met alcohol.

Bonustips

 • Schrijf elke avond 2 positieve dingen op in een apart schriftje. Dit mogen grote dingen zijn maar juist ook kleine dingen. Dat je uit het niets een knuffel kreeg van je kind of dat je je thee warm hebt kunnen opdrinken. Mocht je dan even niet lekker in je vel zitten, lees dan terug in dit boekje. En ga dan na heb je een echte baaldag of een baalmoment? En welke positieve dingen heb jij dan alsnog die dag meegemaakt?
 • Is jouw tussendoortje een echte 10 waard? Ben jij al snel te streng voor jezelf wanneer je wilt afvallen? Zorg ervoor dat een tussendoortje een echte 10 waard is en geniet er dan met volle teugen van. Die andere snacks zul je dan gemakkelijker laten staan .

Door al deze kleine dingen elke dag te gaan doen, kun je op een heel natuurlijke manier blijvend op een gezond gewicht komen terwijl je blijft genieten.

Wil jij graag afvallen maar wil je graag een stok achter de deur of iemand om mee te sparren? Laat me je dan begeleiden met Gezond Genieten. Meer weten over Gezond Genieten? Lees dan verder via onderstaande knop