Wil jij snel afvallen maar lijkt elk crashdieet je alleen maar meer kilo’s te bezorgen. Ga dan aan de slag met deze 5 tips en val geleidelijk af maar voor altijd.

Tip 1

Verwacht geen wonderen.

Stel je doel bij. Die 10kg is er ook niet in 1 dag aangekomen. Wees realistisch. Zo is 0,5kg – 1kg per week een mooi doel. Maar afvallen zal niet in een sterk dalende lijn gaan. Deze lijn zal ook hobbels bevatten.  Dus kijk niet alleen naar de kg’s die je eraf wilt hebben maar kijk ook naar wat je verder wilt bereiken bijvoorbeeld in kracht of conditie. 

 

Tip 2 

Sla geen maaltijden over

Het ontbijt hoeft niet standaard tussen 06.00 uur – 08.00 uur maar 3 hoofdmaaltijden zijn wel een pré. Mocht je tussen deze maaltijden echt honger hebben. Let op verwar dit niet met lekkere trek. Dan is een tussendoortje zeker prima. 

 

Tip 3 

Beweeg vaker

 Bewegen is goed voor je lichaam maar ook voor je geest. Denk niet al te moeilijk maar kijk naar wat je in het dagelijks leven kan toepassen. Kids minder vaak met de auto naar school brengen maar ook eens op de fiets of te voet. Speel mee met de kids en ga touwtje springen, stoepranden of elastieken. En natuurlijk telt het huishouden ook mee.

Tip 4 

Drink water

Laat frisdranken en sappen vaker staan. Als extra genietmomentje is een glas niet erg maar verder zijn het onnodige calorieën om binnen te krijgen. Ze vullen je lichaam wel maar voeden je lichaam niet. En aangezien je lichaam voor ongeveer 70% uit water bestaat is het belangrijk om dit op peil te houden. 

 

Tip 5 

Kook zelf

Laat pakjes en zakjes zoveel mogelijk staan. Wanneer je zelf kookt heb je zelf in de hand wat er allemaal in je gerecht gaat. Kook ook een grotere porties zodat je een gerecht kunt invriezen. Makkelijk voor wanneer je een keer minder tijd hebt, zo heb je toch een gezonde maaltijd op tafel die alleen opgewarmd hoeft te worden.

 

Meer tips lees je in mijn blog: Wat moet ik doen om 5kg af te vallen. Klik op onderstaande knop om naar de blog te gaan.