Natuurlijk kun je niet afvallen in 1 minuut maar er zijn wel degelijk dingen die jij kunt doen binnen 1 minuut om af te vallen. Hieronder deel ik wat tips waarvan jij denkt ja duh… dat kan ik ook in 1 minuut. Gezond afvallen hoeft dus niet veel tijd en energie te kosten. Sommige aanpassingen kosten wel wat meer tijd maar er zijn ook kleine gewoontes om aan te passen voor een gezonde levensstijl.

 

Tips om af te vallen:

  • Drink tijdens het ochtendritueel nadat je uit bed komt 1 glas water. Zo heb je voordat je aan het ontbijt begint al wat vocht binnen.
  • Eet tijdens de lunch groente. Zoals bijvoorbeeld een paprika. Zo hoef je niet alle groentes bij het avondeten te eten en verspreidt je het eten van groentes over de dag.
  • Doe een wall sit.  Klik hier voor meer uitleg en het filmpje. Je hoeft niet met de auto naar de fitness om te gaan bewegen.
  • Pak je badmintonset. Ga samen met je kids in de tuin badmintonnen. Dit is niet alleen een sport om zomers buiten op het strand te doen maar kan ook thuis in de achtertuin.
  • Loop een stukje door de kamer. We zitten veel te veel en te lang achter elkaar. Ga bijvoorbeeld elk half uur even een glas water halen voor jezelf, je kids of een collega, naar de toilet of loop even naar je collega om iets door te geven i.p.v. het door te mailen.
  • Pel een mandarijn of lepel een kiwi uit als tussendoortje.

 

 

 

 

Zo zie je dat je niet al te moeilijk moet denken om wat aan te passen in jouw levensstijl om gezond af te vallen.