Bereiding

  • Verwarm je oven voor op 175 graden en plaats een vel bakpapier
    in een cakeblik of vet het cakeblik in. Pureer 3 bananen en
    3 eieren met een blender. Meng vervolgens 150 gram volkorenmeel (of amandelmeel), 2 theelepels
    bakpoeder en een snufje zout met de bananen en eieren tot een beslag.
  • Meng 1 handje walnoten door het beslag. Giet het beslag
    in de cakevorm en plaats deze in de oven.
  • Bak het bananenbrood in 45 minuten gaar (verschilt per oven). Houdt vooral even in de
    gaten of de bovenkant niet verbrand. Prik na 45 minuten met een
    prikker in het brood, als deze er schoon uit komt, dan is het
    bananenbrood gaar.

 

Variatie tips
– Voeg stukjes rozijnen of gedroogde abrikozen toe.
– Voeg 2 eetlepels cacao toe.
– Doe het beslag in muffinvormpjes en bak dit in 30 minuten gaar.
– Overgebleven plakken kunnen ingevroren worden.