Soms hoor ik de vraag maar waar haal jij je inspiratie om te koken allemaal vandaan? Dan vertel ik meestal als eerste dat ik absoluut geen keukenprinses ben en dat ik met recepten uit deze boeken zelfs kan koken. Ik kan namelijk spaghetti tijdens het koken nog laten aanbranden.  Sinds ik de opleiding tot gewichtsconsulent ben gaan volgen, ben ik het koken ook steeds leuker gaan vinden moet ik bekennen. Door vaker te koken zonder pakjes en zakjes leer je ook beter koken i.p.v. wat water toevoegen bij de inhoud van een zakje. En eigenlijk valt het dan reuze mee om zelf aan de slag te gaan.

Nog steeds pak ik vaak terug naar boeken om recepten uit te halen bij het maken van mijn weekplanning voor het (avond)eten. Zo kan ik gelijk mijn boodschappenlijstje hierop aanpassen.

PuurGezond Slank in 8 stappen

Dit is het eerste boek wat ik aanschafte nadat ik klaar was mijn opleiding tot gewichtsconsulent. Het boek inspireerde mij zelfs zo dat ik besloot om mij aan te sluiten bij PuurGezond omdat ik geloof en intussen zeker weet dat het werkt. Je kunt Gezond Genieten en toch afvallen. Ik krijg soms zelfs reacties moet ik zoveel eten op een dag, dat gaat me niet lukken. Afvallen betekent niet dat je niks meer mag eten maar betekent dat je voldoende, evenwichtig en PuurGezond eet. 

Favoriete recept: Risotto met paddenstoelen

Het grote zonder pakjes & zakjes kookboek

Een handig kookboek voor de beginner. Recepten staan duidelijk uitgelegd. Duidelijke hoofdstukken en je ziet gelijk welke pakjes en zakjes er overbodig zijn geworden in gebruik.

 Favoriete recept: havermout-cranberrykoekjes

Eet als een expert

Wat me vooral aansprak voordat ik dit boek aanschafte is dat het team van I’m a Foodie kritisch alle trends en hypes volgt en vertaalt naar haalbare adviezen en recepten. Dit doen ze aan de hand van de meest recente voedingswetenschap.

Er staan heerlijke recepten in en een handig menu voor 2 weken.

Favoriete recept: Biet-bananenchiapudding

Diabetes Type 2 Maak jezelf beter – Het Kookboek

Wanneer je diabetes hebt en niet weet hoe je toch lekker voor jezelf moet koken dan is dit kookboek een uitkomst. Er staan heerlijke recepten in en eigenlijk kan het hele gezin zo mee eten. Juist omdat recepten uit dit boek ook gericht zijn voor mensen met pre-diabetes en degene die zijn/haar diabetes onder controle heeft, al op het juiste gewicht is.

De stappen naar een meer gezonde leefstijl staan uitgewerkt maar ook staan er uitgewerkte adviezen gericht op eten en drinken, bewegen en ontspanning in.

 Favoriete recept: Ei in een potje

 Schijf van vijf, Het Kookboek

Een kookboek met veel recepten, tips en weetjes rondom voeding. Bij alle recepten staan de voedingswaarde al berekend, dus mocht je Kcal tellen dan schilt dit je al tijd.

Ook staan er foto’s in hoeveel nu 50 gram groenten eigenlijk is zonder het te moeten afwegen.

Favoriete recept: Noedels met bief en paksoi

Slim zonder pakjes en zakjes

Een heerlijk kookboek, het stimuleert je om eerst te kijken wat je nog in huis hebt want zo komt er aan het einde van elk hoofdstuk het thema kliekjes terug. Heb je dus bijvoorbeeld sperziebonen of spinazie over van de avond er voor, dan kun je kijken wat je hier nog mee kunt maken. Ook staan er basisrecepten in voor bijvoorbeeld Boemboe en groentebouillon.

Favoriete recept: Kokosballetjes met sperziebonen en kerrierijst

Smakelijck makkelijk en gezond koken op vakantie

Makkelijk kookboekje om mee te nemen op vakantie met meer dan 50 recepten en vooral gericht op het koken een kookpit zonder oven of andere keukenmachine’s.

Gaat dit jaar zeker weer mee op vakantie.

Favoriete recept: Gevulde taco’s

Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond

Een boek met meer dan 70 recepten waarin een kleine samenvatting staat wat PuurGezond nu eigenlijk inhoud.

Daarnaast staan er 14 dagmenu’s in die je kunt gebruiken om te volgen tijdens het afvallen. Of wanneer je tijdens het maken van je boodschappenlijstje geen inspiratie hebt wat te gaan eten de komende dagen.

Favoriete recept: Havermoutpap met blauwe bessen en chocolade

7 inzichten voor een blijvend goed gewicht

Het 3e boek vanuit PuurGezond met inzichten voor een blijvend goed gewicht. Heb boek bevat 100 recepten en 3 uitgewerkte weekmenu’s. Wat fijn is dat dit boek ook 1-persoonsrecepten bevat.

Ook worden er dit boek antwoorden gegeven op de vragen hoe je minder stil kunt zitten en hoe je aan een nieuw ritme kan werken. Zitten is het nieuwe roken en daarom is het goed dat daar aandacht aan wordt besteed. We zitten steeds vaker achter de computer of besteden ons huishouden uit waardoor we zelf minder in beweging komen.

Favoriete recept: BLT-wrap

KokenKoken