Waarom je gezin lastig vallen?

Zie jij je gezin als obstakel om af te vallen? Wil jij als moeder een gezond voorbeeld zijn voor het gezin maar weet je niet hoe? Denk je dat je kinderen niet te porren zijn voor een nieuw eetpatroon? Of denk je dat kinderen in het algemeen niet in zijn voor veranderingen? De 3 R’s vind ik wel belangrijk binnen mijn gezin maar waarom zou ik mijn kids vertellen over mijn Puur Gezonde plannen? Waarom zou jij je kinderen lastig vallen? 

Al doende leert men, zeggen ze toch?

Ik vertel hierover niks maar vertel wel positief over Puur Gezonde voeding. Ik ga er gewoon mee aan de slag.

Ik laat mijn zoon bijvoorbeeld al mee helpen met het dekken van de tafel. Hij brengt zijn bordje en bestek al naar tafel en klimt dan in zijn stoel. En als ik niet snel genoeg ben met het eten dan schuift hij zijn stoel richting het aanrecht zodat hij er zelf sneller / beter bij kan. Bij het timen wanneer ik hem laat helpen kan het dus wel eens misgaan. Ach al doende leert men, zeggen ze toch?

Als ouder bepaal jij wat er op tafel komt

Je kunt je kind wel mee laten kiezen maar geef het dan bijvoorbeeld de keuze tussen broccoli of bloemkool. Maak de keuze niet te groot. Een te grote keuze wordt nog niet overzien. Het antwoord zal dan waarschijnlijk ook eerder nee zijn en daardoor teleurstellend. Frustrerend voor het kind en voor jou. Want waarom zou je iets vragen waar je eigenlijk het antwoord niet van wil weten

Gaan je kinderen mee om boodschappen? Maak eens een speciaal lijstje (geschreven of met plaatjes/foto’s) voor hen met hetgeen wat ze hebben gekozen en laat ze het zelf zoeken in de winkel, eventueel afwegen en in het winkelwagentje doen. Het kost je als ouders misschien wat extra tijd maar wat voelt je kind zich trots wanneer ze mogen helpen.

Tips

Will jij ook meer gaan eten via Puur Gezond en heb jij een gezin?

  • Begin met kleine stapjes zodat deze routine kunnen worden. Zet bijvoorbeeld tijdens het avondeten een glas water op tafel i.p.v. een glas sap of frisdrank.
  • Of maak als tussendoortje eens een smoothie of een schaal rauwkost i.p.v een zak chips.
  • Eet zelf dit zelf ook. Kinderen gaan je voorbeeld volgen en naar een paar weken kun jij de volgende stappen al weer toepassen in je nieuwe eetpatroon. 
  • Drink je nooit water of lust je kind geen water?

Drink je nooit water of lust je kind geen water?

Ga hier dan stapsgewijs mee om.

– Verdun de vruchtensap met water. Bijvoorbeeld eerst half om half en later kwart vruchtensap en driekwart water.

– Maak een mooie kan water met fruit. (ijsblokjes met munt of schijfjes komkommer of schijfjes citroen of schijfjes grapefruit.

– Drink (groene) thee of maak zelf ijsthee. Dit kun je doen door zelf thee te zetten en deze af te laten koelen en in de koelkast te zetten. Eventueel met wat ijsblokjes en (diepvries) vers fruit.

– Maak een weekplanning en drink bijvoorbeeld in week 1: 1glas water per dag en bouw dit op. Week 2: 2 glazen water etc. Voor een kind kun je hier een kalender voor maken met als beloning voor een geslaagde dag een sticker.

Wil je meer informatie voor jezelf om af te vallen of wil je dat je zoon of dochter gezonder gaat eten? Vraag dan een gratis mini consult aan. Tijdens dit gesprek van ongeveer 20 minuten mag jij me allerlei vragen stellen. Zou jij graag zo’n gratis mini consult willen, vraag deze dan aan via onderstaande knop.