Wil jij je ook fitter voelen? Zou jij graag willen afvallen maar weet je niet meer wat nu wel werkt en wat niet? Een gezonde leefstijl is de beste manier om af te vallen en blijvend op gewicht te komen.  Maar dit is niet gemakkelijk daarom in deze blog 6 simpele tips.

 

Tips:

1. Voldoende drinken

Drink 2 liter per dag. Start je dag met een groot glas water nog voor het ontbijt. In het begin is dit wennen maar neem bijvoorbeeld ‘s avonds een leeg glas mee naar de badkamer wanneer je je tanden gaat poetsen zodat je ‘s ochtends wanneer je uit bed komt en weer je tanden gaat poetsen gelijk dat glas water kunt drinken. Drink de rest van de dag zoveel mogelijk water, (groene) thee of koffie. Drink niet meer dan 4-6 koppen koffie per dag.

 

2. Matig in tussendoortjes

Maak eens een week lang foto’s van alles wat je tussen de hoofdmaaltijden door eet. Van het koekje bij de koffie tot het dropje in de auto en de zak chips ‘s avonds op de bank. Bekijk de foto’s na een week en vraag jezelf eens af had ik deze tussendoortjes echt nodig? Had ik echt honger of had ik lekkere trek? Neem alleen voedzame tussendoortjes, tussendoortjes waar het lichaam iets aan heeft. Of neem een glas water en wacht en heb je daarna nog steeds lekkere trek? Neem dan alleen een tussendoortje die jij die echte 10 geeft.

 

3. Bewegen is een must!

Bewegen is goed, meer bewegen is beter.

  • Voor moeders (eigenlijk alle volwassenen) betekent dit 2,5 uur per week matig intensief bewegen en 2 keer per week spier- en botversterkende oefeningen.
  • Voor kinderen (tussen de 4 – 18 jaar) betekent dit 1 uur per dag matig intensief bewegen en 3 keer per week spier- en botversterkende oefeningen.

Wanneer je een (Online) Gezond Genieten programma volgt kun je in de Facebookgroep Samen Gezond allerlei beweegfilmpjes bekijken om meer en intensiever te gaan bewegen in en rondom het huis.

Je zult merken wanneer je de tips over voeding en bewegen combineert dit je dubbele winst op zal gaan leveren.

 

4. Ga geen calorieën tellen

Wanneer je calorieën telt, schuilt er het gevaar dat je een zakje m&m’s gaat compenseren met een minder voedingsrijke lunch. Kies liever gezondere producten die je lichaam kunnen voeden met onder andere vezels, mineralen en vitaminen.

 

5. Volle producten

Het klinkt misschien tegenstrijdig maar wanneer je wilt afvallen is het beter om producten te kiezen waarvan je een voldaan gevoel hebt na het eten dan wanneer je na een half uur na de maaltijd al weer honger hebt. Dit betekent niet dat je jezelf moet overeten. Want ook als volwassenen is het belangrijk om naar je stopknop te luisteren maar wanneer ik sommige voedingsdagboeken voor de intake lees schrik ik wel eens hoe weinig er wordt gegeten (aan gezonde voeding) Je hoeft niet perse magere yoghurt te eten. Dit mag best halfvolle of volle yoghurt zijn. Laat je smaakpupillen het werk doen en neem hetgeen die jij het lekkerste vindt.

 

6. Doe het niet alleen

Afvallen is moeilijk daar draai ik niet om heen. Want als het makkelijk was geweest dan waren er niet zoveel vrouwen (en mannen) met overgewicht. Zoek steun in je omgeving, zoek begeleiding. Want zeg nou zelf hoe moeilijk is het om af te vallen wanneer degene naast je op de bank ‘s avonds toch die zak chips open trekt.

 

Wil jij geen caloriën tellen maar wel heel graag afvallen en je fitter voelen? Vraag dan mijn gratis e-book aan met heerlijke snelle en simpele recepten voor het hele gezin. 

 

Moederdag 2020Moederdag 2020