Een heerlijke stampot bij druilerig weer.

Bereiding

  • Schil 250gram aardappelen (kruimig), snijd ze in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar.
  • Snijd 250 voorgekookte rode biet in blokjes.
  • Haal het klokhuis uit een Granny Smith appel en snijd de appel in plakjes. Bak de appel in een pan met 1theelepel ongezouten roomboter ongeveer 10 minuten, bestrooi met een snufje kaneel.
  • Giet de aardappels af en vang een beetje kookvocht op. Stamp met het kookvocht tot een puree en breng op smaak met een halve theelepel mosterd en een snufje peper en zout.
  • Voeg 30 gram van de verse geitenkaas toe en schep door de puree.
  • Schep ook de blokjes rode biet door de puree en verwarm even door.
  • Serveer de bietenstamppot met de gebakken appel, 30 gram geitenkaas, een klein handje ongezouten walnoten en eventueel wat verse peterselie.