Tegenwoordig is het door alle reclame soms nog maar erg moeilijk te onderscheiden wat nu gezond is en wat er minder gezond is om te eten.  Je let op de grootte van je portie en denkt gezond bezig te zijn door die mooie slogans op de verpakkingen maar het lukt je maar niet om af te vallen. Met onderstaande tips herken jij de volgende keer de stiekeme dikmakers.

 

1. Gedroogd fruit

Je zou zeggen dat fruit gezond is, en dat is het ook zeker. Maar de gedroogde versie is meer geconcentreerd en soms wordt er zelfs nog wat suiker aan toegevoegd. Je kunt dus 1 gedroogde abrikoos als tussendoortje nemen maar eet liever een vers stuk fruit.

2. Frisdrank

Het verstandigste is om de frisdrank helemaal te laten staan. Lukt het niet om hier in 1x mee te stoppen, bouw het dan af. Drink je bijvoorbeeld 5 glazen cola per dag, ga dan na 1 glas cola in de middag of avond. En daarna om de dag.

3. Noten en zaden

Het wordt i.d.d. aangeraden om ongezouten, ongebrande noten en zaden te eten. Maar er wordt daarbij ook aangegeven een handje en vaak gaat het daar mis. De zak nootjes gaat mee op schoot tijdens het tv kijken en voor je het weet is de halve zak leeg. Pak dus een klein handje en neem niet de hele zak mee.

4. Oliën

Een verstandige keuze voor de gezonde vetten maar pas ook hier op dat je maximaal 1 eetlepel gebruikt en deze niet rijkelijk in de pan giet of over je salade verspreidt.

5. Cruesli

Vaak is er aan cruesli suiker toegevoegd. Vervang de cruesli eens door een muesli en het is een gezondere keuze. Een boek waar heerlijke variaties van muesli in staan is eet als een expert van I’m a Foodie

6. Avocado

Deze foodtrend is weer iets gaan liggen want de avocado zag je bijna in elk recept terugkomen. Natuurlijk was dit een goed iets omdat de avocado bekend staat om de goede vetten maar kijk er mee uit. Een halve avocado per maaltijd per persoon is voldoende.

7. Gezonde koeken

Vaak staan er mooie slogans op de verpakkingen maar draai de verpakking eens om en kijk eens hoeveel calorieën er per koekje in zitten. Zo zie je bijvoorbeeld dat het verstandiger is om de ontbijtkoek te laten staan net zoals het 2e en / of 3e koekje in een verpakking.

8. Voorverpakte salades

Vaak zitten hier dingen aan toegevoegd zoals dressings of te veel noten en zaden. Maak je salade on the go en bepaal zelf wat er in je salade komt. De boeken van Ida de Haart zijn een aanrader

 

Zie je soms de bomen door het bos niet meer door alle reclame in de supermarkt. Wil jij graag afvallen met een simpel menu. Vraag dan hieronder via de knop het gratis weekmenu aan inclusief boodschappenlijstje.