Bereiding

  • Giet 80 gram tofu af en druk al het vocht eruit. Leg tussen keukenpapier met bijvoorbeeld een dik boek erop en
    laat goed uitlekken.
  • Kook ondertussen 40 gram quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Snijd de uitgelekte tofu in blokjes, leg deze in een kom en marineer met een halve eetlepel sojasaus en een snufje peper en zout.
  • Snijd 100 gram broccoli in roosjes en kook in 4 tot 5 minuten beetgaar.
  • Verhit een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de tofu ongeveer 5 minuten.
  • Borstel 50 gram kastanjechampignons schoon en snijd in partjes. Was 50 gram peultjes en verwijder de puntjes en eventuele draden.
  • Verhit een halve eetlepel olijfolie in een hapjespan of wok en roerbak de champignons en peultjes 2 minuten.
    Schenk vervolgens 30 gram woksaus teriyaki erbij en bak nog 2 minuten.
  • Snijd de avocado open, verwijder van de helft van de avocoado de schil en snijd in blokjes. Snijd 1 bosui in ringen.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en bestrooi met 1 theelepel sesamzaad.