December kan uitdagend zijn als je gezond wilt blijven. Met feestdagen als pakjesavond, kerst en oudjaarsdag lijken de verleidingen eindeloos. Maar met deze 7 praktische tips kun je jouw gezonde levensstijl behouden, zelfs in deze feestelijke maand.

1. Matig je Alcohol en Frisdrank Kies voor water, thee of koffie in plaats van calorierijke dranken. Als je toch een glas wijn neemt, drink dan water tussendoor. Dit helpt je minder te drinken.

2. Sla Geen Maaltijden Over Houd je gebruikelijke eetpatroon aan en experimenteer met nieuwe gerechten om de feestdagen fris en gezond te houden.

3. Geniet Bewust Kies alleen voor de écht speciale lekkernijen. Het vermijden van extra feestdagen kan helpen overmatig eten te voorkomen.

4. Betrek je Omgeving Vraag je familie om ondersteuning en betrek hen bij gezonde keuzes, zoals het opdienen van kleurrijke groenten.

5. Maak Slimme Keuzes Ga voor groenten en fruit in plaats van ongezonde snacks, zoals koekjes en gefrituurde gerechten.

6. Wees Selectief Maak bewuste keuzes en neem kleine porties. Breng eventueel je eigen gezonde snacks mee.

7. Geniet van de Feestdagen Feestdagen draaien om gezelligheid. Geniet van de tijd samen met je dierbaren én van het lekkere eten.

Afvallen tijdens de feestdagen: Haalbare doelen en praktische tips

Afvallen tijdens de feestdagen kan een uitdaging zijn, maar het is zeker haalbaar. Door realistische doelen te stellen en slimme keuzes te maken, kun je de verleiding van overmatig eten weerstaan.

De feestdagen kunnen een lastige periode zijn voor mensen die willen afvallen. Het lijkt alsof overal waar je kijkt, heerlijk eten en drankjes op je wachten. Maar het is belangrijk om te onthouden dat met wat planning en wilskracht, je nog steeds aan je gezondheidsdoelen kunt werken.

Meer lezen over waarom je niet dik wordt tijdens de feestdagen, lees dan deze blog: klik hier

 

gezond genieten in december

Wil je begeleiding tijdens de decembermaand? Download mijn e-book ‘Gezond Genieten in December’, met handige tips en een maandmenu vol gezonde recepten. Tijdelijk slechts €9,95!