Bereiding

  • Schil 200 gram zoete aardappel en rasp fijn.
  • Mix met 1 ei en een snuf peper en zout.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en schep het zoete aardappel mengsel in het midden van de pan. Verdeel het mengsel en druk plat met een spatel tot een mooie dunne laag, zoals een grote pannenkoek.
  • Zet het vuur lager en bak de zoete aardappel rösti 3 tot 4 minuten, met een deksel op de pan.
  • Om de rösti om te draaien zonder hem te breken, leg je een groot bord op de pan en draai je de koekenpan ondersteboven. Zo valt de rösti op het bord, met de gebakken kant naar boven.
  • Voeg nog een beetje olijfolie toe aan de pan en laat de rösti weer in de pan glijden. Bak 4 tot 5 minuten onafgedekt op middelhoog vuur, tot de onderkant ook mooi goudbruin is.
  • Was ondertussen een halve komkommer en maak er met behulp van een kaasschaaf linten van.
  • Pel een halve rode ui en snijd in halve ringen.
  • Doe de komkommerlinten in een kom en meng met de ui en een halve eetlepel citroensap.
  • Laat de zoete aardappel rösti op een bord glijden en verdeel hier 40 gram gerookte zalm en komkommerlinten met ui overheen. Garneer eventueel met 4 gram verse dille.